Šonedēļ Kannu kinofestivālā Francijā pirmizrādi piedzīvosjusi režisora Džima Džārmuša dokumentālā filma par pasaulslaveno grupu "The Stooges". Filmai veltītā preses konferencē piedalījās arī grupas līderis, harismātiskais Igijs Pops.

Dokumentālajā filmā "Gimme Danger" izmantoti 60. un 70. gadu koncertieraksti, kā arī agrāk nepublicēti video un fotogrāfijas, lai vēstītu par ikonisko grupu, kas uzskatāma par galveno panku kustības iedvesmotāju.

Preses konferencē Igijs Pops dalījās atmiņās par jaunību, koncertiem un narkotiku lietošanu. "Lielā daļā filmā redzamo klipu esmu zem skābes," sacīja Pops. "Es varēju strauji pāriet no ļoti agresīva stāvokļa uz skaļiem smiekliem."

Leģendārais mūziķis gan atzīst, ka šobrīd vairs narkotikas nelieto. Viņš piebilda, ka tagad pie vakariņām iedzer vīnu, un "tas arī viss."

Mēneša pirmajā pusē Džārmušs par Igija grupu stāstīja ārzemju medijiem. Viņš klāstīja, ka "neviena cita grupa rokenrola vēsturē nav pārspējusi "The Stooges" māku apvienot smago un pirmatnīgo pulsāciju ar sakāpinātu psihedēliju, "blues-a-billy" skanējumu un kodolīgiem, nemieru uzdzenošiem dziesmu tekstiem, kā arī grupas līderi – rūcošu un dižmanīgu leopardu –, kurš sevī vienlaikus iemieso Ņižinski, Brūsu Lī, Harpo Marksu un Arturu Rembo. "The Stooges" nav precedentu, un tie, kuri no viņiem iedvesmojušies, tagad jau ir neskaitāmi."

Par jauno dokumentālo filmu režisors sacīja, ka tā "drīzāk ir eseja nevis dokuments."

Preses konferences moderators prasījis Igijam, vai viņš uz sarkanā paklāja plāno ierasties sev raksturīgajā izskatā – bez krekla.

"Vai vēlaties, lai es uz sarkanā paklāja eju bez krekla?" prasīja Igijs Pops, izpelnoties skaļas ovācijas. "Nu, tad bez! Esmu par to domājis, mans menedžeris uzskata, ka man būtu jāvelk krekls, bet tagad jau par vēlu, ir nolemts."

Filma "Gimme Danger" tiek izrādīta Kannu kinofestivāla pusnakts seansos, kas nozīmē, ka tā nesacenšas ar citām filmām par godalgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!