Foto: Privātais arhīvs

Pagājušās nedēļas nogalē vokālā grupa "Framest" devās uz prestižo un slaveno Kannu kinofestivālu Francijā, lai uzstātos Ukrainas oficiālās delegācijas pieņemšanas pasākumā.

Ukrainas oficiālā pieņemšana norisinājās ekskluzīvā klubā jūras krastā. Pasākumu apmeklēja vairāki simti vadošo pasaules filmu industrijas producentu, aktieru un režisoru.

"Īpašas ovācijas izpelnījāmies, dziedot populāro ukraiņu tautas dziesmu "Pidmanula Pidvela" a capella aranžējumā,'' stāsta grupas dalībnieks un komponists Jānis Ķirsis. Kā raksta grupas pārstāvji, "Framest" bija vienīgā muzikālā grupa, kas uzstājās šajā pasākumā, tādēļ saņēma nedalītu skatītāju uzmanību un atsaucību.

Zināmas, ka Kannu kinofestivāla ietvaros dažādos pasākumos uzstājas pasaules slaveni mūziķi. Piemēram, Džastins Timberleiks un aktrise Anna Kendrika priecēja skatītājus ar akustisku priekšnesumu.

Vokālā grupa "Framest" pastāv kopš 2005. gada, un to veido pieci profesionāli un daudzpusīgi dziedātāji – Beāte Zviedre (soprāns), Rūta Dūduma (alts), Mikus Abaroniņš (tenors), Jānis Ķirsis (baritons) un Roberts Memmēns (bass). Šobrīd grupa gatavo koncertprogrammu, kuras pirmatskaņojumu klausītāji varēs piedzīvot šī gada rudenī.

Jau ziņots, ka 69. starptautiskais Kannu kinofestivāls šogad tika atklāts 11. maijā ar ASV režisora Vudija Alena jaunākās filmas "Cafe Society" pirmizrādi un noslēgsies 22. maijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!