Itāļu mākslinieks ar segvārdu Biancoshock ielu mākslas festivāla ietvaros nelielo Itālijas Sivitakamporamano pilsētiņu papildinājis ar zīmēm no digitālās pasaules, raksta "Designboom".

Kultūrvēsturiski bagātā, taču tikai aptuveni 400 cilvēku apdzīvotā pilsēta Itālijas vidienē līdz pat šim brīdim ir visai nošķirta no interneta un tā piedāvātajām iespējām. Tajā retajam ir pieeja pasaules tīmeklim, un pat mobilie telefoni darbojas tikai noteiktās ciemata zonās.

Biancoshock nolēmis šajā nomaļajā vietā "ieviest internetu". Viņa mākslas projekts "web 0.0" 12 pilsētas vietām devis to virtuālo alternatīvu nosaukumus. Tā, piemēram, pilsētas paziņojumu dēlis kļuvis par "Facebook" sienu, "WhatsApp" būdiņa izmantojama zvaniem, bet "WeTransfer" ierasto failu vietā pārvadā fiziskas lietas.

Ar šī mākslas darba palīdzību Biancoshock vēlas parādīt, ka mūsdienu cilvēka ikdienā tik nepieciešamie digitālie instrumenti vienmēr ir pastāvējuši, tikai tagad pieņēmuši citādas formas. Turklāt līdz ar jaunajām iespējām, viņaprāt, sabiedrība velti novērsusies no komunikācijas ārpus ekrāna un fiziskās publiskās telpas, piemēram, bāriem vai parastiem soliņiem parkos un ielu malās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!