Foto: LETA
Bijusī valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga laidusi klajā noslēdzošo no savām "Saules dainu" grāmatām – "Trejādas saules. Mitoloģiskā Saule". Līdz ar šo izdevumu pie lasītājiem nonākjusi arī Imanta Freiberga sastādītā tautas dziesmu izlase "Laima. Mūža licējiņa". Abu grāmatu prezentācijas pasākums notika 28. aprīlī Latvijas Nacionālajā kultūras centrā.

Pasākuma viesu vidū bija gan dzejniece Māra Zālīte, gan aktrise Ausma Kantāne-Ziedone, arī aktieris Imants Skrastiņš un dziedātāja Rita Trence, dzejnieks Knuts Skujenieks, Rīgas Latviešu biedrības priekšsēdētājs Guntis Gailītis, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ojārs Spārītis un citi. Tāpat apmeklētāju rindās bija mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, Romas katoļu baznīcas arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs, politiķis Mārtiņš Bondars ar kundzi un uzņēmējs Valērijs Belokoņs.

Vairas Vīķes-Freibergas grāmata "Trejādas saules. Mitoloģiskā Saule" noslēdz daudzu gadu darbu ar Saules dainām un piecu sējumu ciklu, kuru māksliniecisko ietērpu radījis mākslinieks Ilmārs Blumbergs. Grāmatu izdod apgāds "Pētergailis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!