Foto: AFP/Scanpix
No 12. līdz 14. aprīlim Londonas grāmatu tirgū darbosies Latvijas nacionālais grāmatniecības un literatūras stends, kurā būs redzamas Latvijā izdotās eksportspējīgās grāmatas, kas iekļautas īpaši tirgum veidotajā katalogā "Books To Fall For", informēja projekta pārstāve Dace Bargā.

Stendā būs latviešu autoru darbu tulkojumi, kā arī skaistākie foto un mākslas izdevumi. Īpaša vieta stendā paredzēta arī kvalitatīvākajiem poligrāfijas nozares darbiem.

Šodien Londonas grāmatu tirgū notiks arī diskusija-seminārs "Crossroads are Everywhere", kurā pārstāvji no Baltijas valstīm sarunāsies par reģiona sociālpolitisko un kultūras vides specifiku. Centrālais diskusijas-semināra temats būs saistīts ar jautājumu, ko 21.gadsimtā nozīmē piederēt pie salīdzinoši nelielas nācijas un kā pasaules globalizācijas un intensīvās migrācijas apstākļos saglabāt lokālās kultūras un valodas identitāti. Latviju diskusijā pārstāvēs politologs un publicists Ivars Ijabs.

Šonedēļ arī notiks Londonas grāmatu tirgus organizētais dzejas lasījums "New Voices From the Baltics", kurā piedalīsies Baltijas valstīs atzīti dzejnieki, par kuriem interesi izrādījuši anglofonie izdevēji. Kā viena no spilgtākajām Latvijas dzejniecēm pasākumā piedalīsies Inga Gaile.

Šogad Latvijas delegācijā dalībai Londonas grāmatu tirgū būs pārstāvēti Latvijas izdevēji un grāmatniecības nozares profesionāļi. Londonā viesojas arī kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK).

Latvijas dalību Londonas grāmatu tirgū organizē Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju, savukārt finansiāli to atbalsta Kultūras ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!