Foto: Publicitātes foto
Dailes teātrī 19. un 20. aprīlī viesosies Jevgeņija Vahtangova Maskavas Akadēmiskais teātris. Slavenā trupa Rīgā spēlē vienu izrādi "Uzsmaidi mums, Dievs", taču viesizrādēs ieradīsies divi aktieru ansambļi, portālu "Delfi" informē viesizrāžu organizatori kompānija "Art Forte".

No vairākiem desmitiem aktieru, kuri piedalās Rima Tumina uzvedumā, Latvijas skatītāji redzēs Sergeju Makovecki un Alekseju Guskovu, Viktoru Suhorukovu un Jūliju Rutbergu, Vladimiru Simonovu un Jevgeņiju Kņazevu, kā arī Viktoru Dobronravovu un Alekseju Kuzņecovu.

"Uzsmaidi mums, Dievs" ir astotais un līdz šim pēdējais Rima Tumina darbs Vahtangova teātrī. Rims Tumins ir Krievijas Federācijas Valsts prēmijas un Lietuvas Republikas Nacionālās prēmijas laureāts, "Zelta Maska" ieguvējs un daudzu citu balvu saņēmējs. Izrādes pamatā ir lietuviešu-izraēliešu rakstnieka Grigorija Kanoviča (1929) romāni "Uzsmaidi mums, Dievs" un "Kazlēns par diviem grašiem". Iestudējuma veidošanā piedalījušies režisora divi seni sabiedrotie, komponists Fausts Latens un scenogrāfs Adoms Jacovskis.

"...arestēts akmeņkaļa Efraima Dudaka (Sergejs Makoveckis/Vladimirs Simonovs) dēls: viņš šāvis uz ģenerālgubernatoru. Efraima kaimiņos ciematā Lietuvā dzīvojošā ūdensvedēja Šmules-Sendera (Aleksejs Guskovs/Jevgeņijs Kņazevs) dēls aizbraucis uz Ameriku, un viņam tur, briesmīgi pat teikt, ir automašīna! Un viņam tur ir bērni ar dīvainiem vārdiem Džordžs un Eva! Bet nabadzīgajam Avneram Rozentālam (Viktors Suhorukovs) bērnu nav, un arī garā vājš palicis: agrāk Rozentāls bija tirgotājs, bet viņa veikaliņš nodega...

Tagad šie trīs dodas nezināmajā tālē - uz Viļņu. Viņiem ceļā jāpavada vesela nedēļa, ko piepilda tikšanās un šķiršanās, bīstami nu negaidīti brīži, kāzas un bēres, smieklīgas un bēdīgas sarunas. Un veltīgi Šmules-Sendera ratiem, kurus velk vecs kleperis, mēģina dzīties pakaļ Efraima iemīļotā, aizkustinošā Kaziņa (Jūlija Rutberga) ar zvaniņu uz trauslā kakla," izrādes sižetu ieskicē viesizrāžu rīkotāji.

Rims Tumins stāstu par došanos ceļā pārvērš mistērijā, teiksmā par katru no mums. Režisors saka: "Lai arī kur mēs brauktu, lai arī kur mēs ietu, mēs braucam un ejam pie mūsu bērniem. Bet viņi dodas un brauc no mums pretējā virzienā aizvien tālāk un tālāk. Un mēs ar viņiem nekad nesatiekamies..."

Biļešu cena no 30 līdz 70 eiro. Biļetes pieejamas Dailes teātra un "Biļešu paradīzes" kasēs.

Daļa no biļešu tirdzniecībā iegūtajiem līdzekļiem tiks ziedoti Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcai insulīna sūkņu iegādei bērniem ar cukura diabētu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!