Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārā britu rokgrupa "The Rolling Stones" pirmo reizi koncertējusi Kubā, un bezmaksas koncertu savācot simtiem tūkstošus cilvēku. Koncerts notika vien dažas dienas pēc vēsturiskās ASV prezidenta Baraka Obamas vizītes "brīvības salā".

Koncerts notika par spīti, tam, ka Romas pāvests Francisks bija ieteicis grupai neuzstāties Lielajā Piektdienā un bija nosūtījis grupai oficiālu vēstuli.

Kubieši uz vēsturisko koncertu jau sāka ierasties vairākas stundas pirms tā sākuma. Turklāt uz pasākumu apmeklētāji bija braukuši no visas Kubas. "The Rollong Stones" uzstājās milzīgajā Havanas sporta kompleksā "Ciudad Deportiva", kura ietilpība ir 450 000 cilvēku. Koncerta apmeklētāju skaitu grūti noteikt, ko tas bija bezmaksas. Pēc dažādām aplēsēm, "The Rolling Stones" uzstāšanos noskatījušies vairāk nekā 200 000 cilvēku.

Tāda mēroga pasaules mūzikas zvaigznes Kubā uzstājās pirmo reizi kopš Fidela Kastro nākšanas pie varas 1961. gadā. Salā rokmūzika faktiski ir bijusi aizliegta.

"Mums nebija "The Beatles" un pat Latīņamerikas dziedātāji. Tagad varam klausīties visu, ko vēlamies," BBC sacīja kāds koncerta apmeklētājs.

"Pēc šī koncerta es varu mirt," britu raidsabiedrībai atzina 62 gadus vecais naktssargs Hoakins Ortizs, "šis ir gluži kā manas pēdējās vēlēšanās piepildījums – redzēt "The Rolling Stones"."

"Sveika, Havana! Labvakar mani kubieši!" tā koncerta apmeklētājus uzrunāja "The Rolling Stones" līderis. Grupa vairāk nekā divu stundu garajā koncertā nospēlēja 18 dziesmas, tai skaitā "Sympathy for the Devil" un "Satisfaction", kas noslēdza uzstāšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!