Foto: DELFI
Latvijas 1. Rokkafejnīcā Rīgā, Reiterna namā nedēļas nogalē notika četru gadu dzimšanas dienas svinības, kas ilga trīs dienas. Svinību kulminācijā – sestdien, 27. februārī – svētkus vainagoja Liepājas leģendārās rokgrupas "Līvi" koncerts "Līvi. 40. Deviņvīru spēks ir modies", kas ievadīja grupas pastāvēšanas 40. gadu.

Koncertā piedalījās mūziķi Ainars Virga, Vilnis Krieviņš, Gundars Mucenieks, Jānis Buķelis un Mārtiņš Burkevics, cenšoties atsaukt atmiņā un izbaudīt spilgtākās muzikālās epizodes no "Līvu" iespaidīgās vēstures.

Vaicāts, ar kādām sajūtām rokmūziķis sagaida "Līvu" apaļās jubilejas gadu, Ainars Virga ir lakonisks un tiešs: "Tā ir visa mana dzīve, 31 gadu esmu kopā ar grupu. Man šis viss ir tik ļoti personiski, cik personiski kaut kas vispār spēj būt. Kā bērna dzimšanas diena, kā laulības jubileja."

Foto: DELFI

Jau vēstīts, ka Latvijas 1. Rokkafejnīcas četru gadu dzimšanas dienas svinības aizsākās 25. februāra vakarā, kad rokkafejnīcā notika filmu triloģijas "Savējie sapratīs" pirmās filmas "Sākums. Sešdesmitie."

Pirmizrāde un grupas "Laime pilnīga" koncerts. Godinot mūžībā aizgājušo Latvijas rokenrola karali, ceturtdienas vakarā notika arī Pita Andersona slavas sienas atklāšana un grupas "The Swamp Shakers" koncerts.

Piektdien svētki turpinājās ar grupu "Inokentijs Mārpls" un "Rock'n'Berries" koncertiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!