Foto: Reuters/Scanpix
Šogad Kannu kinofestivāla žūrijas priekšsēdētājs būs piedzīvojumu filmas "Mad Max: Fury Road" ("Trakais Makss: Skarbais ceļš") režisors Džordžs Millers.

"Kāds neremdināms prieks!" sacīja 70 gadus vecais austrāliešu režisors. "Tas ir tik milzīgs pagodinājums."

Millers ir neparasta izvēle festivālam, kurā galvenokārt tiek izrādītas tā saucamās "art house" filmas.

Millera pazīstamāko darbu vidū ir komēdija "The Witches of Eastwick" ("Īstvikas raganas"), turklāt viņš kā producents darbojies filmā "Babe" ("Mazulis") par runājošu sivēnu.

Millers padarīja aktieri Melu Gibsonu par Holivudas zvaigzni, kā arī 1979.gadā sāka "Mad Max" filmu sēriju.

"Savas karjeras laikā Džordžs Millers nepārtraukti eksperimentējis ar dažādiem žanriem, sabalansējot masu auditorijas vēlmes ar augstākajiem mākslinieciskās kvalitātes standartiem," norāda Kannu kinofestivāla rīkotāji.

"Mad Max" sērija ir "ultravardarbīga, futūristiska filma, kas spriedzes filmu žanram piedeva izsmalcinātību, meistarīgi sapludinot to ar ceļojumu filmas, vesterna un zinātniskās fantastikas elementiem", Millera darbu raksturo pasākuma rīkotāji.

Pagājušajā nedēļā "Critics Choice" ceremonijā Losandželosā "Mad Max: Fury Road" saņēma deviņus apbalvojumus, tai skaitā par labāko režisora darbu.

Millera drāma "Lorenzo's Oil" ar Sūzenu Sarandonu un Niku Nolti galvenajās lomās 1992.gadā tika nominēta divām "Oskara" balvām. 2006. gadā Millers saņēma pirmo ASV Kinoakadēmijas balvu par animācijas filmu "Happy Feet" ("Jautrās pleznas").

69. Kannu kinofestivāls norisināsies no 11. līdz 22. maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!