Foto: Publicitātes foto

Dziedātājs Daumants Kalniņš un ģitārists Kaspars Zemītis un ierakstījuši savulaik populāro bērnu miega dziesmiņu "Miedziņš nāk!" jaunā versijā.

Imanta Kalniņa dziesma ar Rūdolfa Blaumaņa vārdiem saīsinātā variantā 1990. gados ik vakaru izskanēja populārā LTV raidījuma "Miedziņš nāk!" ievadā un to iemīļojušas vairākas paaudzes. Raidījums LTV tika rādīts 12 gadus, bet tā vadītāju aktieri Jāni Jarānu joprojām mēdz atpazīt kā Miedziņu.

Līdz šim plaši zināma bija dziesmas versija ar pirmiem trim Rūdolfa Blaumaņa dzejoļa pantiem, taču šoreiz ierakstīta dziesma ar tekstu pilnā garumā, pievienojot vēl trīs trūkstošos pantiņus.

Šī dziesma ir daļa no Latvijas Radio "Klasika" 20. gadu jubilejas projekta "Zvaigžņu nakts", kurā visu 2016. gada janvāri ik vakaru klausītājiem tiek piedāvātas skaistākās šūpuļdziesmas izcilāko latviešu mūziķu sniegumā. Tās ierakstītas īpaši šim projektam. Mūziķu vidū gan ir Elīna Garanča un Raimonds Pauls, gan Egils Siliņš, Iveta Apkalna, Reinis Zariņš un Inese Galante, un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!