Foto: LETA

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi konkursu par Latvijas ekspozīcijas veidošanu 57. Venēcijas mākslas biennālē, kas norisināsies 2017. gadā, liecina KM informācija.

Veiksmīgai Latvijas dalībai mākslas biennālē konkursa pretendentu uzdevums ir piedāvāt Latvijas mākslinieciskās idejas ekspozīcijas koncepciju un realizāciju atbilstoši konkursa nolikuma un tehnisko specifikāciju prasībām.

Pretendenti savus piedāvājumus var iesniegt KM ne vēlāk kā līdz 30. marta plkst. 11. Pretendents var būt jebkura fiziska vai juridiska persona vai šādu personu apvienība, kura ir iesniegusi visus dokumentus iepirkuma nolikumā noteiktajā kārtībā, izpilda nolikumā izvirzītās prasības un spēj nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu.

Iesniegtos pieteikumus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā ir Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Mākslas akadēmijas prorektors Andris Teikmanis, mākslinieks Krišs Salmanis, izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava un nodibinājuma "ABLV Charitable Foundation" Mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties KM Dokumentu pārvaldības nodaļā, kā arī ministrijas mājaslapā.

Venēcijas mākslas biennāle tradicionāli norisinās reizi divos gados un tiek uzskatīta par vienu no senākajiem un ievērojamākajiem notikumiem starptautiskajā profesionālās mākslas dzīvē. Tajā ar savām nacionālajām ekspozīcijām piedalās valstis no visas pasaules. Dalība Venēcijas mākslas biennālē veicina nācijas kultūras starptautisku atpazīstamību. Latvijas mākslinieku dalība tajā ir spēcīgs impulss Latvijas laikmetīgās mākslas izcelšanai Eiropas un pasaules kultūras kontekstā, vizuālās mākslas nozares attīstībai, mākslinieku jaunradei, kā arī valsts tēla popularizēšanai pasaulē.

2015. gadā Venēcijas biennālē Latviju pārstāvēja mākslinieku pāris Katrīna Neiburga un Andris Eglītis ar multimediālu instalāciju "ARMPIT", Latvijas paviljona ekspozīciju veidoja Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs un to apmeklēja 200 000 mākslas interesentu no visas pasaules.

"ABLV Charitable Foundation" un KM ir noslēgusi vienošanos par ilgtermiņa atbalstu Venēcijas starptautiskās mākslas bienāles Latvijas paviljona ekspozīcijas veidotājiem. Nodoma protokols par sadarbību paredz kopējo fonda līdzfinansējumu 150 000 eiro apmērā. Piešķīrumu plānots izmantot trīs vienādās daļās, nodrošinot Latvijas pārstāvību trīs secīgās Venēcijas mākslas biennālēs līdz 2021. gadam.

Latvija Venēcijas mākslas biennālē piedalās kopš 1999. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!