Svētdien, 10. janvārī, pēc ilgstošas cīņas ar vēzi mūžībā aizgājis viens no ievērojamākajiem mūsdienu mūziķiem - angļu dziedātājs Deivids Bovijs, sociālajos tīklos apstiprina mākslinieka dēls Dankans Džonss. Viņš miris divas dienas pēc savas 69. dzimšanas dienas atzīmēšanas.

"Deivids Bovijs aizgāja mierīgi savas ģimenes lokā pēc drosmīgas 18 mēnešus ilgas cīņas ar vēzi," teikts paziņojumā.

Savas mūzikas gaitas mūziķis sāka sešdesmito gadu sākumā, viņa pirmais studijas albums tika izdots 1967. gadā.

Gadu gaitā Bovijs ir sadarbojies ar daudziem mūziķiem, tostarp Igiju Popu, Robertu Fripu, Braienu Īno, Frediju Merkūriju.

Deivida Bovija pēdejais pilna garuma koncerts notika 2004. gada junijā, festivalā "Hurricane", Vācijā. Pēc šīs uzstāšanās mūziķis tika hospitalizēts un atcēla visu turpmāk plānoto turneju. Kopš tās reizes Bovijs vairs nav koncertējis. Iznākot albumam "The Next Day" (2013), daudz tika baumots par iespējamu turneju, tomēr runas neapstiprinājās un koncerti netika izziņoti.

Savā dzimšanas dienā, 8. janvārī, viņš izdeva savu 25. studijas albumu "Blackstar". Jaunā albuma ierakstā piedalījās vairāki šobrīd aktuāli džeza mūziķi - Marks Guliana, Bens Monders, Džeisons Linders un citi. Albums kritiķu vidū jau novērtēts ļoti augstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!