Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā no 14. līdz 31. janvārim skatāma mākslinieces Sandras Konstantes izstāde "Herbārijs", portālu "Delfi" informēja izstādes veidotāji.

Mākslinieces zīmējumos, kolāžās, datorgrafikā, gleznās un citās tehnikās veidotajos darbos herbārijs kalpo kā simbols. Kā saka māksliniece: "Herbārijā var sakrāt ne tikai augus, bet arī atmiņas, kas ar tiem saistās, dzīves notikumus, atklāsmes, domas, pieredzi, sapņus un nepiepildītās vēlmes.

Realizācija materiālā ir jau solis ceļā uz piepildījumu. Savu herbāriju es veidoju dažādās tehnikās un materiālos, jo arī notikumi manā dzīvē nav vienādi un gludi, bet katrs ar savu raksturu un izpausmes veidu. Tas bija ļoti interesants process, jo pārskatīju arī savus agrāko laiku darbus un skices, kombinējot tos kopā un radot jaunus stāstus savā vizuālajā dienasgrāmatā."

Māksliniece Sandra Konstante Baltijas Starptautiskā akadēmijā ir ieguvusi maģistra grādu datordizainā, bet Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi mākslas pedagoga izglītību. Viņai ir bijušas vairākas personālizstādes Latvijā un Igaunijā, kā arī darbi iekļauti grupu izstādēs. Līdztekus radošajam darbam viņa ir strādājusi par mākslas pedagogu, 17 gadus bijusi Valmieras Mākslas vidusskolas direktore, kā arī organizējusi dažādus radošos procesus.

Tikšanās ar mākslinieci Sandru Konstanti plānota ceturtdien, 14. janvārī, plkst. 13.00 LU Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilā.

Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz martam apmeklētājiem atvērts no plkst. 10.00 līdz 16.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!