Foto: DELFI Aculiecinieks

Maestro Raimonds Pauls savu 80 gadu jubileju, kas būs 12. janvārī, svinēs Latvijas Nacionālajā teātrī, īpašā koncertā ar „Sinfonietta Rīga”, Latvijas Radio Bigbendu un Latvijas Nacionālā teātra aktieriem.

Koncertu veidojuši režisors Edmunds Freibergs, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Kristīne Abika, horeogrāfs Alberts Kivlenieks, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš., vokālais pedagogs Koncerta producente Ilona Matvejeva.

Jubilejas koncerta pirmajā daļā skanēs visu laiku labākās Maestro dziesmas un "improvizēta" saruna par dzīvi un mūziku. Savukārt koncerta otrajā daļā Latvijas Radio bigbends atskaņos Raimonda Paula teātrim komponētās melodijas īpašos aranžējumos, kuras izdziedās un izspēlēs labākie dziedošie aktieri, rūpējoties par jubilejas svinību atmosfēru.

Koncertā piedalīsies aktieri Marija Bērziņa, Dita Lūriņa, Ainārs Ančevskis, Ģirts Liuzniks, Madara Botmane, Sanita Pušpure, Kaspars Aniņš, Ivars Kļavinskis, Agnese Cīrule, Evija Skulte, Raimonds Celms, Mārcis Maņjakovs, Zane Dombrovska, Mārtiņš Egliens, Egils Melbardis, Gundars Grasbergs un Voldemārs Šoriņš.

"Teātra burvība ir improvizācija un dzīvais moments. Man patīk, kā teātrī cits citu visu laiku "šmauc" - stāv tavu acu priekšā un melo. Tu redzi, ka melo, bet vienalga patīk..." - tā Maestro Raimonds Pauls par to, kāpēc joprojām mīl teātri un kāpēc arī savu lielo jubileju 12. janvārī vēlas pavadīt tieši teātrī.

Īsi pirms jubilejas, piektdien, 8. janvārī, Latvijas Nacionālā teātra Baltajā zālē tiks prezentēts Raimonda Paula jubilejai veltītais elektroniskais maestro skaņdarbu katalogs, kas tapis Kultūras ministrijas, ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" un "Izdevniecība MicRec" sadarbības rezultātā.

Katalogs būs pieejams jaunajā mājaslapā "www.raimondspauls.lv". Skaņdarbus būs iespējams meklēt pēc nosaukuma, izpildītāja, sacerēšanas (publicēšanas) gada, teksta autora un žanra.

Mājaslapā daļai kino un teātra mūzikas darbu reģistrēts arī atsevišķu fragmentu saraksts, kā arī vietnē būs atrodami dziesmu teksti.

Raimonds Pauls dzimis 1936. gada 12. janvārī.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!