Janvārī Dailes teātris dosies viesizrādēs uz Rēzekni, Cēsīm un Ventspili, informē teātra sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

14. janvārī Dailes teātris skatītājus ar viesizrādēm priecēs gan Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors", gan Cēsīs, Vidzemes koncertzālē "Cēsis".

Rēzeknē varēs noskatīties Dž.Dž.Džilindžera iestudēto Maksima Gorkija drāmu "Saules bērni".

Gorkijs ir viens no pasaulē pazīstamākajiem un nozīmīgākajiem krievu rakstniekiem un domātājiem. Viņa luga "Saules bērni" sarakstīta 1905. gadā Petropavlovskas cietoksnī, kur Gorkijs nokļuva saistībā ar janvāra revolūcijas notikumiem. Tas ir dramatisks vēstījums par inteliģences pārstāvju ģimeni, kurai liktenis lēmis dzīvot grūtos pārmaiņu laikos. Gudriem, laipniem un labiem cilvēkiem, kuriem reiz bijuši savi ideāli un cerības, pēkšņi nākas saskarties ar pūļa un naida briesmīgo seju. Mīlestība, vientulība, atsvešinājums un ilgas - tās ir literatūras un mākslas klasikas mūžīgās tēmas, bet tik daudz ko nosaka laiks, kurā cilvēkam ir lemts dzīvot.

Izrādē spēlē Juris Žagars, Ērika Eglija, Kristīne Nevarauska, Ģirts Ķesteris, Artis Robežnieks, Vita Vārpiņa, Juris Kalniņš, Edijs Zalaks, Lauris Dzelzītis, Aija Dzērve, Aldis Siliņš, Lidija Pupure, Sarmīte Rubule un Dainis Gaidelis.

Par darbu šajā izrādē aktieris Žagars bija nominēts "Spēlmaņu nakts 2015" balvai nominācijā "Gada aktieris", bet Robežnieks - "Spēlmaņu nakts 2015" balvai nominācijā "Gada aktieris otrā plāna lomā". Arī izrādes kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa bija nominēta "Spēlmaņu nakts 2015" balvai - nominācijā "Gada kostīmu māksliniece".

Savukārt Cēsīs varēs vērot Mārtiņa Eihes iestudēto Kanādas dramaturga un režisora Važdi Muavada baisu melodrāmu "Ugunsgrēki", kurā savijas stāsts par mīlestību, stāsts par naidu un stāsts par samierināšanos.

Lai izpildītu mātes pirmsnāves vēlēšanos, Navālas bērniem ir jāatgriežas viņas pagātnē, jāiepazīst savs tēvs un savs brālis, jāatrod savas saknes un savas dzīves jēga. Izrādes varoņiem ir jānoiet visai šausminošs ceļš - no vienas vietas uz citu, no tagadnes uz pagātni, no klusēšanas uz atzīšanos. No sākuma uz beigām - lai beidzot varētu būt kopā.

Izrādē spēlē Ilze Ķuzule-Skrastiņa, kura ieguva "Spēlmaņu nakts 2015" Skatītāju balvu kā Gada aktrise, Ieva Segliņa, kura bija izvirzīta "Spēlmaņu nakts 2015" nominācijā "Gada aktrise otrā plāna lomā", Gints Andžāns, kurš bija izvirzīts "Spēlmaņu nakts 2015" nominācijai "Gada aktieris otrā plāna lomā", kā arī Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Dārta Daneviča un Dainis Grūbe.

Dailes teātris 19. janvārī dosies uz Ventspilī, kur teātra namā "Jūras vārti" demonstrēs Intara Rešetina iestudēto izrādi "Ja tevis vairs nebūtu". Florians Zellers ir franču rakstnieks un dramaturgs, kura darbi ir tulkoti daudzās valodās. Vairākas Zellera lugas ir saņēmušas Moljēra balvu, kas ir Francijas augstākā godalga teātrī.

Izrādē "Ja tevis vairs nebūtu" spēlē aktieri Vita Vārpiņa, Artis Robežnieks, Ivars Auziņš un Dārta Daneviča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!