Foto: Publicitātes foto

Turpinot izglītojošo koncertu ciklu pašiem mazākajiem klausītājiem, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina uz koncertiem "Neticamais LeNeSOna ziemas dārzs" šī gada 11. decembrī Latgales vēstniecībā Gors, Rēzeknē, un 12. decembrī Lielajā ģildē, Rīgā, portālu "Delfi" informē orķestra pārstāvji.

Viens no programmas īpašajiem notikumiem – jaunā sitaminstrumentālista Riharda Rauzas solo Antonio Vivaldi populārā vijolkoncertu cikla "Gadalaiki" sadaļā "Ziema". "Parasti klausāmies solovijoli, bet šoreiz būs Vivaldi mūzikas pārlikums orķestrim un ksilofonam. Rihards Rauza ir "Ineses Galantes konkursa 2014" pūšamo un sitaminstrumentu kategorijas I vietas ieguvējs mūzikas skolu audzēkņu konkurencē," vēsta koncerta rīkotāji.

LeNeSOna dārzs ziemā ir brīnumains – nekādi darbi nav darāmi, var mierīgi slinkot, skatoties uz baltajiem kokiem un krūmiem, ko it kā skūpstījusi Sergeja Prokofjeva uzburtā Ziemas feja no baleta "Pelnrušķīte". Līdzās Prokofjeva mūzikai – arī krievu romantiķa Aleksandra Glazunova "Gadalaiki", kur ziemu pārstāv ledus, sarma un krusa. Savu roku LeNeSOna ziemasdārza greznošanā pieliks arī francūzis Klods Debisī ar mazajai meitiņai komponēto "Sniega deju" un noslēpumainām "Pēdām sniegā". Visu vainagos vēl viens gadalaiku pētnieks Pēteris Čaikovskis, kura komponētā ziemas mūzika aizvedīs mūs maskotā gājienā ar nākotnes zīlēšanu, draisku maskošanos un jārīgu pikošanos.

LeNeSOna ziemasdārza darbu talcinieki būs mums labi pazīstamie LNSO bērnurītu veidotāji – dramaturgs Lauris Gundars, režisore Paula Pļavniece, videomāksliniece Evita Rusova un diriģents Andris Vecumnieks. Ticams, ka būs klāt arī lieliskais Aģents, kurš tikai viņam zināmu iemeslu dēļ šosezon maskējies par dārznieku.

Bērnu izglītošanai klasiskās mūzikas jomā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) izveidojis koncertciklu ar LeNeSOna piedalīšanos. LeNeSOns jau četras sezonas ir LNSO bērnu koncertu talismans, viņš ir zinātkārs puisēns, kuram patīk darīt blēņas, bet kuru ļoti interesē mūzika un kurš sapņo kļūt par diriģentu. Viņš piedalās koncertos, lai caur nopietniem un smieklīgiem stāstiem kopīgi ar bērniem izzinātu orķestra noslēpumus. Šādā veidā bērniem tiek pastāstīts par mūzikas un orķestra pamatvērtībām, turklāt mazie klausītāji tiek mācīti un izglītoti kā uzvesties klasiskās mūzikas koncertos.

Koncertu starpbrīži atvēlēti bērnu radošajām izpausmēm. Bērnus iekustina pats LeNeSOns un viņa draudzene Melodija, kura bērniem vada tematiskas spēles, rotaļas un citas aktivitātes. Bērniem arī piedāvā izpausties radošajās darbnīcās, kurās pieejamas krāsojamās lapas un notiek ar koncerta tematiku saistītu objektu veidošana no papīra un citiem materiāliem.

LeNeSOna ziemas koncerti notiks:

11. decembrī plkst 13 Latgales vēstniecībā Gors, Rēzeknē un 12. decembrī plkst. 11 (krievu valodā) un plkst. 14 (latviešu valodā) Lielajā ģildē, Rīgā, Amatu ielā 6.

Pieejamas arī biļetes uz nākamo bērnu koncertu " LeNeSOna dārza pavasara trakums", 2016. gada 27. februārī. Izrādes latviešu un krievu valodā. Koncerti notiks Lielajā ģildē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!