Foto: Publicitātes foto
13. decembrī LKA "Zirgu pasta" Karamazovu zālē pirmizrādi piedzīvos jaunā horeogrāfa Mārtiņa Freimaņa laikmetīgās dejas izrāde "Trīspadsmit21", portālu "Delfi" informē izrādes veidotāji.

Izrādes mērķis ir pētīt un atklāt deju un iekšējo pasauli. Horeogrāfs Mārtiņš Freimanis atklāj, ka ar dejas palīdzību vēlējies runāt par sev un citiem aktuāliem jautājumiem: "Katrs dejotājs izdejo emocijas par kādu sev ļoti svarīgu notikumu, kas ir ietekmējis un mainījis viņa dzīvi. Man tas ir atgadījums, kas saistīts ar attiecībām, – šķiršanās. Stāsts ir par to, kā rodas sajūta, ka šķiršanās ir nepieciešama, bet gribas no šī notikuma izvairīties, sev melot, sevi pārliecināt, bēgt.... Par cīņu ar sevi, bailēm, egoismu, nespēju izteikt savas sajūtas ar vārdiem."

Izrādes nosaukumu veido divi Fibonači skaitļu virknes skaitļi – 13 un 21. Izmantojot Fibonači skaitļus, iespējams izveidot spirāli, kas sastopama arī dabā. Šie skaitļi izvēlēti, lai uzsvērtu, ka izdejotais notikums ir tikai mikroskopiska daļa no dzīves spirāles, kurā mēs ceļojam, vēsta izrādes veidotāji.

Mārtiņš Freimanis ikdienā darbojas ar mākslu nesaistītā jomā, taču jau kopš bērnības apguvis dažādus dejas žanrus. Kopš 2010. gada viņš piedalījies vairākās Līgas Libertes dejas teātra izrādēs un šobrīd zināšanas dejas jomā papildina Latvijas Kultūras akadēmijas maģistrantūrā.
Izrādē piedalās dejotāji Elza Pūce, Daina Zviedre un Oskars Sadovskis.

Pirmizrādes: 13. decembrī plkst. 15 un 18 Zirgu pastā (Dzirnavu ielā 46). Biļetes "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!