Foto: Iveta Vaivode

Klausītāju vērtējumam nodots singls "Princese" no topošā albuma ar Aspazijas dzeju.

Latvijas radio 6 – Latvijas Universitātes Radio "Naba" veidotajā oriģināldziesmu izlasē būs dzirdamas 15 muzikālas versijas par Aspazijas dzeju. Albumu šī gada nogalē izdos "Naba Music" un tā tapšanā iesaistījusies arī Agnese Upleja ar muzikālo projektu "UP".

Kā portālu "Delfi" informē radio "Naba" pārstāvji, uzsākot darbu pie dziesmu izlases ar Aspazijas tekstiem, ieceres pamatā bija arī vēlme apvienot mūziķes ar spilgtu vokālu un oriģinālu muzikālo rokrakstu. Pie tādām pieskaitāma Agnese Upleja, kuras mūzika ir dziļi personiska. "Tā vedina, neatlaidīgi sauc klausītāju līdzi cilvēcisko attiecību labirintā, kur sastopamas tiklab ilgas un maigums kā ironija, cinisms un sāpes, tādēļ Aspazijas dzeja, konkrēti dzejolis "Princese", kur divos pantos stihiski nomainās vilšanās, cerība, pārmetums, lūgums, bija pašsaprotama izvēle", par dziesmas tapšanu stāsta "UP".

Projekts "UP" ir spontāni uzsākts 2012. gadā kā jauns, lidotāja meitas Agneses Uplejas izteiksmes veids – valoda, kurā runāt par sevi. 2013. gadā, apvienojot spēkus ar mūziķi un producentu Kasparu Ansonu, tiek izdots "UP" pirmais studijas albums "Siren", kas saņem Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvu "Zelta Mikrofons" kā labākā 2013. gada debija.

Dziesmas "Princese" ierakstu veidojis producents Kaspars Ansons, kurš uzreiz atsaucies dzejoļa vilinājumam, burtiski vienas nakts laikā radot tam muzikālo pavadījumu. Miksa autors - Krišjānis Geidāns.

Aspazijas un Raiņa jubilejas gada iedvesmotajā izlasē bez "UP" būs dzirdamas vairāk nekā desmit citas Latvijas mūzikas grupas un mūziķi– "Čipsis un Dullais" sadarbībā ar Alisi Josti, "Jauno Jāņu Orķestris", "Stūrī Zēvele", "Sus Dungo", Helēna Kozlova, "Biezoknis", "Zāle", Anna Pluto, "Aurora", "Kuzucuk" u.c.

"Naba Music" ir viens no radio "Naba" projektiem, kurā līdz šim izdoti jau vairāk nekā četrdesmit ieraksti, dažādi albumi, singli un izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!