Foto: Publicitātes foto

7. novembrī desmit gadu jubileju svin "Art Forte" – producentu kompānija, kas ir Krievijas Nacionālās teātra prēmijas un festivāla "Zelta Maska" oficiālais partneris Latvijā un kas organizējusi koncertus ar tādām pasaules zvaigznēm kā Anna Ņetrebko un Hosē Karerass, Dmitrijs Hvorostovskis un Deniss Macujevs, Uļjana Lopatkina un daudziem citiem.

Kā portālu "Delfi" informē "Art Forte" pārstāvji, jubilejas sezona tiks svinēta ar jauniem un spilgtiem projektiem. 7. decembrī uz "Dailes" teātra skatuves ar Lielo Ziemassvētku koncertu uzstāsies Igora Moisejeva Krievijas Valsts akadēmiskais tautas deju ansamblis.

Leģendārais kolektīvs, kas ar triumfu apceļojis visu pasauli, izrādīs programmu ar nebijušu skaistumu un daudzveidību. Pirmo daļu veidos divi klasiskie "ziemas" numuri - "Putenis" un "Slidotavā", kā arī humora pilnie horeogrāfiskie šedevri - moldāvu deja "Tabakerjaska", besarābijas čigānu deja un fragmenti no flotes svītas "Diena uz kuģa". Otrajā daļā skatītājus sagaida brīnumains, apburošs un ar Gogoļa garu piepildīts balets "Nakts Kailajā kalnā" Modesta Musorgska mūzikas pavadībā.

2016. gada 6. janvārī rīdzinieki pirmo reizi ieraudzīs īstu krievu mūziklu. Maskavas operetes teātra sienās tapušais "Monte-Kristo" savas septiņu gadu ilgās pastāvēšanas laikā aizrāvis auditoriju, kas tuvojas miljonam skatītāju. Šai izrādei jau no pašiem pirmsākumiem bija lemti panākumi. Jo Aleksandra Dimā aizraujošo stāstu skatuves valodā pārnesis slavenais dzejnieks, asprātīgais bards un prasmīgais dramaturgs Jūlijs Kims.

Kostīmus un dekorācijas radījis daudzkārtējais "Zelta Maska" laureāts Vjačeslavs Okuņevs. Par gaismas partitūru atbildējis viens no pasaulē labākajiem speciālistiem - mākslinieks Gļebs Fiļštinskis. Augstākajā līmeni sevi rāda arī Romāna Ignatjeva mūzika, Irinas Korņejevas horeogrāfija un Alīnas Čevikas režija. Tāpat jāpiemin lieliskais aktieru ansamblis: galvenās lomas "Monte-Kristo" atveido tādi slaveni un profesionāli žanra meistari, kā Valērija Lanska, Igors Balalejevs un Maksims Novikovs.

Nav pārsteigums, ka starptautiskajā mūziklu festivālā Daegu International Musical Festival (Dienvidkoreja, 2014) "Monte-Kristo" apsteidza visus Eiropas un Āzijas konkurentus, izcīnot Grand Prix un trīs aktieru prēmijas. Šie panākumi apstiprinājuši, ka Maskava līdzās Londonai, Ņujorkai un Hamburgai kļuvusi par īstu mūziklu galvaspilsētu, un ka šī žanra Krievijas paraugi ir pelnījuši uzmanību. Kompānija "Art Forte" ir pārliecināta, ka šim viedoklim pievienosies ikviens, kas apmeklēs "Monte-Kristo" viesizrādes "Dailes" teātrī.

Martā jubilejas sezonu turpinās divas lieliskas izrādes, par kurām mēs priecāsimies paziņot vēlāk.

Biļetes iespējams iegādāties visās teātru kasēs un "Biļešu paradīze" tīklā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!