1. decembrī klajā tiks laists grupas "Instrumenti" dalībnieka Jāņa Šipkēvica pirmais solo mini albums jeb EP - šim notikumam par godu tiks rīkoti vairāki koncerti vēsturiskajā Kristiana Karla fon Stricka villā iepretim kafejnīcai "Piens".

Septembrī "Piena" villā notika pirmā Šipkēvica kamermūzikas vakaru sērija. "Tādēļ šī vieta šķitusi visatbilstošākā, lai tajā pārziemotu ar sniega sajūtu aiz loga, muzicētu intīmā gaisotnē, ar sev tuvāko klaviermūziku, vokālo daudzbalsību, improvizāciju un dzeju," stāsta Šipkēvics.

"Ir sarunas, kuras var notikt tikai pašam ar sevi, tās nerunā skaļi. Un šādā vidē, kurā publikas ir tik, cik var ietilpt vienā lielā viesistabā, es jūtos ļoti tuvu. Varu atrast katra atnākušā acu skatienu. Tuvu cilvēkiem, tuvu pats sev. Un pēc tik uzmanīgām 75 minūtēm, es vienmēr jūtos kādu sev svarīgu kamolu atšķetinājis. Un zinu, ka neesmu tāds vienīgais," pārdomās dalās mūziķis.

Koncertā skanēs dziesmas ar Federiko Garsijas Lorkas, Raiņa, Agneses Krivades un tautas vārdiem, Ludviga van Bēthovena, Filipa Glāsa klaviermūzika, kā arī paša Jāņa Šipkēvica jaundarbi.

Koncerti notiks 8., 9., 15. un 16. decembrī. Ieeja no 19:00, koncerta sākums 20:00. Pirmās 100 biļetes par 12 eiro pieejamas internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!