Foto: Publicitātes foto

19. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma ietvaros Nacionālais Kino centrs piedāvā skatītājiem filmu programmu "Būt vai būt". Par deviņām tajā redzamajām filmām ar savām pārdomām dalās sabiedrībā pazīstami un cienīti cilvēki.

Filmu "Hiphoperācija" vērtē dokumentālā kino profesionāle, horeogrāfe, TDA "Zelta sietiņš" mākslinieciskā vadītāja Baiba Šteina, Filmu "Čaks Noriss pret komunismu" vērtē kultūras un mākslas projekta "Noass" vadītājs Dzintars Zilgalvis, Filmu "Redakcijas aizkulises" ("The Newsroom – Off the record") raksturo LU SZF pasniedzējs, Latvijas žurnālistu asociācijas biedrs Rolands Tjarve.

Programmā "Būt vai būt" dokumentālo filmu cienītājiem tiek piedāvātas deviņas starptautisku atzinību ieguvušas filmas, kuru notikumi risinās Meksikā, Jaunzēlandē, ASV, Sīrijā, Francijā, Rumānijā, Dānijā, Sudānā, Ukrainā un Krievijā. Jau ceturto gadu daļa foruma filmu skatāmas arī ārpus Rīgas - Cēsīs, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Rojā, Valmierā un Ventspilī. 2., 3. un 4. septembrī skatītājiem Rīgā pēc filmu seansiem kinoteātrī "K.Suns" būs iespēja tikties ar filmu režisoriem un piedalīties diskusijās.

Skolēni, studenti, pensionāri un kino profesionāļi aicināti apmeklēt Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu bez maksas, pirms filmas seansa uzrādot apliecību un izņemot brīvbiļetes kinoteātru kasēs. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu latviešu valodā. Forumu organizē Nacionālais Kino centrs sadarbībā ar Radošā Eiropa Media biroju un "European Documentary Network".

Sadarbībā ar foruma rīkotājiem portāls "Delfi" piedāvā BJDFF recenziju otro daļu.

Ai, kājiņas, ai, kājiņas, dancot gribu, dancot gribu!

Foto: LETA

Izprast Austrumeiropas sabiedrības vēsturisko pieredzi

Foto: LETA

Avīzes neredzamā puse

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!