Foto: F64

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 96. jubilejā 29.augustā visu dienu notiks dažādi pasākumi, kuros varēs iepazīt bibliotēku no atšķirīgām šķautnēm, sākot ar bibliotēkas krājumu līdz pat izstādēm, filmu seansiem un koncertiem, preses konferencē informēja LNB Komunikācijas departamenta vadītāja Signe Valtiņa.

Ikviens varēs pavadīt jēgpilnu, intelektuāli bagātinošu un arī mazliet izklaidējošu dienu, iepazīstot bibliotēku no dažādām šķautnēm. Pasākums "Viena diena bibliotēkā" 29. augustā sāksies ar atklāšanu plkst. 10, pēc tam ikvienam būs iespēja doties uz konsultācijām pie LNB direktora Andra Vilka, uzdodot jebkuru sev interesējošo jautājumu.

Apmeklētāji varēs baudīt rīta kafiju bibliotēkas ēkas korē ar skatu uz Rīgas panorāmu. No plkst. 12 līdz 14 lasītājiem būs iespēja iepazīt LNB lasītavu pakalpojumus, savukārt no plkst. 13 līdz 14 norisināsies Ģimeņu diena Bērnu literatūras centrā.

No plkst. 14 līdz 16 varēs apmeklēt dažādas izstādes, kas norisinās LNB, bet plkst. 17 Ziedoņa zālē norisināsies apvienības "Short Riga" studentu īsfilmu izlases seanss. Tiks izrādītas Latvijas Kultūras akadēmijas studentu īsfilmas, kurās apkopotas pasaules literatūras stāstu ekranizācijas. Tiks izrādīti dažādu paaudžu Latvijas kinooperatoru un režisoru studiju darbi.

Vakarā plkst.19 dienu noslēgs koncerts, kurā tiks ieskandināts Gaismas pils koncertflīģelis. Koncertā piedalīsies Juris Žvikovs, Agnese Egliņa un trio "Art-i Shock", Madara Botmane, Sandis Šteinbergs, Ēriks Kiršfelds, Jūlija Makarina, Rihards Millers, Kaspars Bumbišs, Roksana Kenžejeva un Jānis Maļeckis.

Visi pasākumi būs bez maksas. Bezmaksas ielūgumi uz koncertu no otrdienas, 25. augusta, būs pieejami LNB reģistratūrā. Jubilejas svinību dienā norisināsies arī ekskursijas pa bibliotēku, kā arī ekskursijā būs iespējams iepazīt Rīgas IT Demo centru.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!