Foto: Publicitātes foto

7. jūlijā klasiskās mūzikas cienītāji aicināti apmeklēt starptautiskā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" prelūdiju – ieskaņas koncertu Rīgas Domā. Koncertā piedalīsies izcilā latviešu operdziedātāja Inese Galante kopā ar savu ilggadīgo domubiedru – ērģelnieku Aivaru Kalēju, – klausītājiem piedāvājot mūzikas programmu "Baham un Hendelim – 330!", portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Godinot izcilos komponistus un laikabiedrus Johanu Sebastiānu Bahu un Georgu Frīdrihu Hendeli, Rīgas Domā ar barokāli izsmalcinātām kamermūzikas pērlēm klausītājus priecēs soprāns Inese Galante un ērģelnieks Aivars Kalējs. Jau tradicionāli koncertā piedalīsies konkursa "Ineses Galantes talanti" laureāti.

"Koncertā skanēs gan jau daudzkārt, gan retāk dzirdēti skaņdarbi – tādi, ko jau esmu dziedājusi, gan tādi, kas būs kaut kas jauns arī man pašai. Katrā ziņā, šajā vakarā Rīgas Doms būs vieta, kur satiksies divi monarhi – Bahs un Hendelis -, komponisti, kuri mūzikā ir pamats visam. Ikvienu viņu skaņdarbu var salīdzināt ar pērli vai dimantu, tādēļ šis vakars būs kā greznas krelles, kas sastāv no dažādiem dārgakmeņiem, no kuriem ikviens ir neatkārtojams un viens vienīgais pasaulē. Taču tikpat labi Bahu un Hendeli un viņu komponēto mūziku var salīdzināt ar okeānu, un ir ilgi jāmācās, lai apgūtu kaut nelielu daļiņu no viņu radītā," saka dziedātāja Inese Galante.

Koncerts "Prelūdija" ir festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" ieskaņa, kad notiek atkalredzēšanās ar starptautiski atzīto soprānu Inesi Galanti un viņas draugiem un domubiedriem.

Festivāls Dzintaru koncertzālē šogad norisināsies no 10. līdz 16. augustam, saviem klausītājiem piedāvājot visplašāko muzikālo spektru – no izcilās vijolnieces Lidijas Baihas vijoļspēles festivāla atklāšanas koncertā un brīnišķīgām operu ārijām līdz džezam, atraktīvajiem kanādiešiem "Canadian Brass" un kataloniešu dīvas Andreas Motisas dziedājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!