Foto: Shutterstock

Eiropas Savienības kultūras atbalsta programmas "Radošā Eiropa" atbalstītajam Baltijas jūras dokumentālo filmu forumam nepieciešams valsts līdzfinansējums 57 037 eiro apmērā.

Kā liecina Kultūras ministrijas (KM) valdībā iesniegtie dokumenti, kopējo summu veido priekšfinansējums 29 700 eiro apmērā un 27 337 eiro nacionālā līdzfinansējuma daļa. KM norādījusi, ka tās rīcībā nav finansējuma, kuru piešķirt Nacionālajam kino centram (NKC) foruma organizēšanai.

Foruma kopējai budžets ir 108 300 eiro. No tiem 29 700 eiro ir "Radošās Eiropas" apakšprogrammas "Media" finansējums. Rīgas dome forumu atbalstījusi ar 2000 eiro. Projekts saņēmis arī Valsts kultūrkapitāla fonda finansējumu 5000 eiro apmērā. 14 563 eiro NKC ir pieejami kā 2014.gada foruma beigu maksājums no "Media".

Kā skaidrojusi KM, "Media" forumam kopā ir piešķīrusi 59 400 eiro, bet saskaņā ar "Media" noteikumiem šogad NKC saņems tikai pusi no šīs summas. Atlikusī nauda NKC tiks pārskaitīta nākamgad, kad būs izvērtēta šī gada foruma atskaite par finansējuma izlietojumu.

Foruma finansējums plānots kinoteātru īrei, filmu demonstrēšanas tiesībām, filmu transportēšanai, tulkošanas izmaksām, filmu režisoru dalībai forumā, tā pasniedzēju un televīzijas pārstāvju uzturēšanas izdevumiem, pasniedzēju honorāriem, bukletu, afišu iespieddarbiem, informatīvajiem izdevumiem, kā arī atlīdzībai forumam piesaistītajiem darbiniekiem filmu programmas izveidē, realizācijā, projektu atlasē, kā arī informatīvo materiālu izgatavošanā.

Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir starptautiski nozīmīgs ikgadējs pasākums, kas 2015.gada septembrī notiks jau 19.reizi. Foruma mērķis ir nostiprināt Latvijas kā vadošās Baltijas valsts statusu dokumentālā kino jomā starptautiskajā arēnā, veicinot Latvijas un Baltijas jūras reģiona dokumentālā kino atpazīstamību un izplatību, kā arī dokumentālo filmu kopražojumu veidošanos. Foruma laikā ik gadu tiek organizēts dokumentālo filmu projektu tirgus nozares profesionāļiem, kā arī pasaules aktuālāko dokumentālo filmu skate ikvienam interesentam.

Finansējuma piešķiršana vēl būs jāskata valdībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!