Foto: DELFI

Krievijas vēstniecība Latvijā nosūtījusi notu Ārlietu ministrijai (ĀM) saistībā ar Stūra mājas pagalmā uzstādīto instalāciju ar krustā sistu Krievijas prezidenta Vladimira Putina lelli, liecina vēstniecības paziņojums "Facebook.com" lapā.

Vēstniecība savā paziņojumā norādījusi, ka performance izraisījusi galēju sašutumu un riebumu, piebilstot, ka šāda veida provokatīvas "mākslas" performances valstī, kas prezidē Eiropas Savienības (ES) Padomē, ir nepieņemama.

Vēstniecība nosūtījusi notu ĀM un norādījusi, ka sagaida oficiālu atbildi.

Putina lelle ir daļa no Stūra mājā atklātās izstādes "Disidents". Kā norādīja Okupācijas muzeja pārstāvji, tā ir no muzeja neatkarīga mākslinieku rīkota izstāde.

Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins no komentāriem atturējās, turklāt Valsts policijā par lelles izstādīšanu un sadedzināšanu neviens nav vērsies. Darbs ar krustā piesisto Putinu ir izstādes "Disidents", kas skatāma Stūra mājas pagalmā, sastāvdaļa.

Tikmēr Stūra mājas pagalmā izveidotā instalācija, kurā pie krusta piesista lelle, piektdien ir novākta, tomēr mākslinieki apgalvo, ka šī lelle var atgādināt jebkuru cilvēku, tostarp kāds tajā var saskatīt arī līdzību ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Kā aģentūrai LETA sacīja izstādes "Disidents" organizatori, "tā ir lelle, kas kādam atgādina Putinu, bet tā varētu atgādināt jebkuru cilvēku". "Mākslā ir tā, ka mēs neiebakstām ar pirkstu, bet dodam vīziju," skaidroja izstādes organizatoru pārstāvis Raivis Maksis Malnacs.

Viņš arī norādīja, ka izstādes veidotāju mērķis nav bijusi naida kurināšana vai konkrēta cilvēka piesišana krustā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!