Foto: Kadrs no video
Dizaina biroja "H2E" veidotā ekspozīcija "10 lietu stāsti par cilvēku un varu" Stūra mājā ieguvusi balvu "iF Design Award 2015", informēja dizaina biroja "H2E'' pārstāve Madara Jansone.

Izstāde balvu saņēmusi kategorijā "Ekspozīcijas/izstādes". Kā pastāstīja Jansone, konkursam iesniegto darbu konkurence bijusi liela - žūrija izskatījusi 5000 pieteikumu no 53 valstīm.

Apbalvotā ekspozīcija bija apskatāma Stūra mājas 4. stāvā no 2014. gada 1. maija līdz 19.oktobrim. Tā atklāja attiecības starp cilvēku un varu vēsturiski nozīmīgā 20.gadsimta kontekstā. Galvenie "stāstnieki" bija desmit autentiski muzeja priekšmeti, kuri mijiedarbībā ar desmit telpām un desmit stāstiem radīja emocionāli piesātinātu ceļojumu pagātnē. Katras telpas individuālā dramaturģija - autentiski priekšmeti, video, audio un apgaismojums - radīja vienotu emocionālā stāsta līniju.

"Galvenais radošais izaicinājums bija - kādus izpausmes līdzekļus izmantot, lai pastāstītu stāstu emocionālā, bet vienlaikus viegli uztveramā veidā," uzsvēra projekta vadītājs, dizainers Holgers Elers.

Ekspozīcija bija tapusi sadarbībā ar Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju.

Kā pastāstīja Jansone, jau vairāk nekā 60 gadus "iF Design Award" pasaulē pazīstama kā dizaina izcilības zīme. "IF" logo ir starptautiski atzīts simbols, kas identificē ievērojamus sasniegumus dizaina jomā.

Dizaina birojs "H2E" dibināts 2007.gadā. To radījuši un vada Ingūna un Holgers Eleri. Birojs strādā ekspozīciju dizaina, interjera dizaina un grafikas dizaina sfērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!