Foto: PantherMedia/Scanpix
Aprīlī jau desmito gadu notiks Liepājas Džeza dienas, informē Liepājas Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Agita Auza.

Džeza dienās paredzēti trīs koncerti Liepājas Latviešu biedrības namā un viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē.

10.aprīlī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā par godu Liepājas 390 gadu jubilejai Liepājas Džeza dienas atklās džeza un popmūzikas koncerts "Liepāja mostas džezam". Koncertā skanēs džeza klasikas un popmūzikas skaņdarbi, kā arī liepājnieka pianista Ulda Marhilēviča dziesmas popmūzikas un džezroka ritmos. Šī koncerta apmeklētājus muzikāli izklaidēs Marhilēvičs, sitaminstrumentālists un dziedātājs Andris Ērglis, džeza mūzikas dziedātāja Baiba Skurstene-Serdiuke, Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas bigbends un zēnu kora solisti, soliste Katrīna Kabiņecka un jauktais koris "Laiks". Koncertu vadīs aktieris Ēriks Vilsons.

Dziedātājas Ievas Kerēvicas džeza mūzikas koncerts "..interpretācijas..." norisināsies 18.aprīlī plkst.19 Liepājas viesnīcas "Promenade Hotel" Hika zālē. Koncerta programmā iekļautas pasaules džeza melodijas, latviešu 20. gadsimta 30.gadu melodijas un latviešu tautasdziesmu melodiju aranžijas, interpretācijas. Koncertā piedalīsies arī džeza pianists Madars Kalniņš, basģitārists un kontrabasists Norberts Skraucis un bundzinieks Artis Orubs.

Savukārt Liepājas Džeza dienu trešais un pēdējais koncerts "Fly Love" norisināsies 24.aprīlī plkst.19 Liepājas Latviešu biedrības namā. Jolanta Gulbe-Paškeviča izpildīs 1960. un 1970.gadu perioda dažādu autoru sarakstītās dziesmas. Koncertā piedalīsies arī ārzemju mūziķi un latviešu saksofonists Deniss Paškevičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!