Foto: PantherMedia/Scanpix
Otrdien vakarā notiks Mūzikas ierakstu gada balvas "Zelta mikrofons 2014" balvu pasniegšanas ceremonija. "Zelta mikrofona" statuetes tiks pasniegtas veiksmīgākajiem aizvadītā gada mūzikas ierakstiem 19 kategorijās, kā arī diviem izciliem Jāņiem – Jānim Peteram un Jānim Sproģim – par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

Vakara gaitā uz skatuves kāps gan pašmāju iemīļotākās zvaigznes, gan spilgtākie debitanti. Balvas pasniegs Latvijā iemīļotas personības, kuru balsis mūs uzrunā radiostaciju raidījumos vai skanīgajās dziesmās, kuru sejas pierasts redzēt TV ekrānos. Ar savu klātbūtni pagodinās Latvijas Republikas Kultūras ministre Dace Melbārde, kura paziņos uzvarētāju kategorijā Labākais koncertuzveduma, teātra un kino mūzikas albums.

Jānis Peters ir pirmais dzejnieks, kurš saņems "Zelta mikrofona" balvu par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Par godu šim notikumam Maestro Raimonds Pauls kopā ar Vidzemes kamerorķestri, Kristapa Krievkalna grupu, kori "Balsis" un leģendāro dziedātāju Viktoru Lapčenoku veltīs dzejniekam dziesmu "Zilā". Programmā iekļauti arī vairāki pirmatskaņojumi – Latvian Voices "Honey tree" un Antras Stafeckas dziesma "Vientuļā zvaigzne" no topošajiem albumiem.

Ar savu jaunāko veikumu "Ziemu apēst" priecēs grupa "Prāta vētra". Radiostacijās tik bieži atskaņotā un klausītāju iemīļotā grupas "Musiqq" dziesma "Sekundes" iegūs jaunu skanējumu kopā ar grupu "DaGamba". Bet Aija Andrejeva un Kārlis Būmeisters izpildīs Mārtiņam Freimanim veltīto dziesmu "Vēstules spoguļrakstā" ar Maijas Kalniņas vārdiem. Starp pieredzes bagātajiem pašmāju māksliniekiem, "Zelta Mikrofona" ceremonijā uzstāsies aizvadītā gada spilgtākie debitanti – grupa Rīgas Modes un "Carnival Youth". Krāšņajā koncerteremonijā ar muzikāliem priekšnesumiem priecēs arī grupas "ElektroFolk" un "PeR", Jānis Stībelis, Pikaso, "Bermudu divstūris", grupa "COLT", Guntars Račs ar "Jubilejas kori", "Astra The 22's", Intars Busulis un Ivo Fomins. Par dzirkstošu un jautru atmosfēru rūpēsies ceremonijmeistars Andris Freidenfelds.

Balvu pasniegšanas ceremonija 24. februārī plkst. 21.10 būs skatāma kanālā LNT, kā arī tiešraidē "Kanālā 2"  plkst. 19.30.

Mūzikas ierakstu gada balvu "Zelta Mikrofons" organizē Latvijas skaņu producentu, izdevēju un izplatītāju apvienība (LaMPA) sadarbībā ar Latvijas Izpildītāju un producentu apvienību (LaIPA) un Latvijas Republikas Kultūras ministriju. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!