Foto: Publicitātes foto
Ziemas vidū, kad vitamīnu krājumi organismā sāk izsīkt, bet vēl nav parādījusies enerģiju veicinošā pavasara saulīte, "Delfi Kultūra" iesaka 10 enerģijas pilnas dziesmas.

Muddy Waters - Got My Mojo Workin'

Grūti būtu noliegt apgalvojumu, ka pats koncentrētākais enerģijas sprādziens nāca ar rokenrola un rokmūzikas ēras iestāšanos. Taču arī pirms tām mūzikā pastāvēja trakulības gars un ritms, kas pats liek kājai kustēties līdzi. Arī blūza spēcīgais ritms aizrauj - Madijs Voterss ir labs piemērs.

Sister Rosetta Tharpe - Didn't It Rain


Turpinot blūza tematiku, pievērsīsimies kam mazāk zināmam. Māsa Rozeta Torpa arī 49 gadu vecumā spēja būt atraktīva, šarmanta un enerģijas pārpilna. Visam klāt - kārtīga deva harismas. 

Alabama Shakes - I Ain't the Same


Paliekot uz tās pašas nots, grupa "Alabama Shakes" ir labs arguments, ko izmantot cīņā pret tiem cilvēkiem, kas apgalvo, ka "mūsdienās jau neviens vairs nespēlē labu mūziku". Īstena enerģija, profesionāla, bet nesarežģīta instrumentu spēle un gaume visam cauri.

Led Zeppelin - Rock And Roll


Protams, ka visenerģiskāko koncertu virsotnē ir rokmūzikas pasaule. Tādā sakarā grēks būtu nepiemināt "Led Zeppelin", kuru koncertiem pat apzīmējums "leģendāri" šķiet par maigu. 

Talking Heads - Burning Down The House

"Talking Heads" ne velti uzspridzināja astoņdesmito gadu mūzikas pasauli. Caur precīzu ritmu, asprātīgām aranžijām un vājprātīgu atdevi Deivids Berns ar biedriem izveidoja mūziku, kas liek dejot pat tad, ja esi viens savā istabā.

Elviss Preslijs - Jailhouse Rock


Pat tad, ja šis nebūtu Elvisa gads, viņam vieta šajā izlasē būtu garantēta. Nav brīnums, ka meitenes ģība un juka prātā viņa dēļ - koncerti bija dzīvības, prieka, jautrības un enerģijas pilni.

The Raconteurs - On The Level

Džeks Vaits enerģijas ziņā noteikti ir saucams par mūsdienu Elvisu. Sevi nežēlodams, viņš ne tikai koncertos, bet arī mūzikā pašā atdod sevi visu līdz sirds dziļumiem un reti kuru atstāj vienaldzīgu. Šoreiz pārmaiņas pēc dziesma no viņa grupas "The Raconteurs".

Red Hot Chili Peppers - Can't Stop

"Red Hot Chili Peppers" ir mūsdienu klasiķi - ar savu unikālo miksli starp fanku, pankroku un teju hiphopam piederīgo vokālu viņi šī gadsimta sākumā bija viena no populārākajām grupām pasaulē. Lai gan tagad grupas dalībnieki vairāk pievērsušies citiem projektiem, viņu mūzika joprojām ir dzīva.

James Brown 'Sex Machine'

Džeimss Brauns bija spridzeklis skatuves virsū. Fanks tik tiešām ir "grūvīgākā" mūzika, savukārt Džeimss Brauns - fanka krusttēvs. Skatoties viņa koncertus grūti saprast - kā cilvēkam var būt tik daudz spēka.

Arcade Fire - Wake Up

Viena no enerģiskākajām mūsdienu grupām (turpinot apstrīdēt faktu, ka mūsdienās varis netiek radīta kvalitatīva mūzika) ir kanādieši "Arcade Fire". Lai arī tagad grupa jau ieguvusi neskaitāmas mūzikas balvas un slavu visā pasaulē, karjeras sākumā viņi ievērību izpelnījās tieši ar savu trako un atraktīvo šovu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!