No 12. līdz 20. decembrim jauno mediju kultūras telpā "RIXC" būs skatāma desmit jauno mākslinieku veidotā izstāde "XCII".

Tās veidošanā piedalās Rolands Briedis, Aksels Bruks, Katrīna Čemme, Marta Dūdiņa, Mareks Kolāts, Elza Niedre, Elīna Plūme, Mikus Straumēns, Monta Apsāne un Jānis Klaučs.

Grupas pirmā kopīgi rīkotā izstāde "XCII" veidota kā īslaicīga mākslas akcija nedēļas garumā, sniedzot nelielu ieskatu desmit tās dalībnieku laikā un telpā.

Izstādes nosaukums, kas atzīmē jauno mākslnieku kopīgo piederības sajūtu konkrētai paaudzei un desmitgadei, akcentē laiku kā grupas vienojošo elementu. Savukārt telpa sniedz vietu, kur izpausties katra personīgajam redzējumam un tēmai.

"Māksla vienmēr veido savdabīgu saikni ar apkārtesošo vidi un laiku, radot saspēli un dialogu to starpā. Izstādes dalībnieki piedāvā savu skatījumu uz laikmeta norisēm, un katrs, īpaši izstādei radītajos darbos, atklājis sev aktuālo tēmu. Arī izstādīto darbu tehnikas ir tikpat daudzveidīgas un dažādas kā mākslinieku intereses – izstādē pārstāvēta glezniecība un grafika, kā arī dažādi jauno mediju darbi, instalācijas un video.

Visi izstādē pārstāvētie mākslinieki ir ar radniecīgu skatījumu - tas atklājas savstarpējā radošā sadarbībā, apziņā par kopīgu vidi un laikabiedriem, kā arī ar vienoto sākuma punktu – laiku. Īsu, spožu un unikālu jaunās paaudzes mākslinieku ideju uzplaiksnījumu," norāda izstādes rīkotāji.

"XCII" atklāšana notiks 12. decembrī plkst. 19 "RIXC" mediju telpā 11. novembra krastmalā 35.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!