Foto: Publicitātes attēli

Deklarācija par Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi ir guvusi lielu atsaucību Latvijas sabiedrībā un sasniegusi gaidītos rezultātus, informē fonds "Mākslai vajag telpu". Kopumā 13 590 Latvijas iedzīvotāji iesaistījušies fonda veidotajā projektā "www.gliemez.is" un parakstījuši deklarāciju par Laikmetīgās mākslas muzeja izveides nepieciešamību.

Fonda pārstāvji uzsver, ka Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja būtība ir ne tikai statiska kultūras mantojuma uzkrāšana un saglabāšana, bet, galvenokārt, - sabiedrības radošā potenciāla izaugsmes, kā arī izglītības, nācijas globālas konkurences un valsts tēla stiprināšana, veidojot pamatu saliedētai, iecietīgai un radošai sabiedrībai.

"Laikmetīgās mākslas muzejs, piesaistot mākslas un finanšu elites uzmanību, rosina sakārtot un uzlabot vidi, radot vietu, par kuru ir lepnums un vēlēšanās saukt to par savām mājām. Kā arī ir svarīgs mūsdienīgas izglītības instruments, faktors, kas motivē un iesaista jauniešus kultūras procesu apzināšanā, audzinot jaunu, ieinteresētu un zinošu kultūras paaudzi.

Laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir ļoti nozīmīgs solis, kas apliecina valsts ieinteresētību mākslas attīstībā, dodot papildu stimulu Latvijas mākslinieku radošā potenciāla izaugsmei, un, vairojot Latvijas kultūras kapitālu, ļauj to izmantot valsts tēla stiprināšanai," skaidro fonda pārstāvji.

Deklarāciju par Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi 2014.gada aprīlī radīja sabiedriskās iniciatīvas grupa "Mākslai vajag telpu", un tā nekavējoties tika nosūtīta izskatīšanai Latvijas Republikas Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai. Tobrīd to bija parakstījuši daudzi sabiedrībā pazīstami kultūras darbinieki, tai skaitā - Vestards Šimkus, Ilmārs Šlāpins, Andis Sīlis, Zaiga Gaile, Andrejs Žagars, Gļebs Panteļejevs, Imants Lancmanis, Helēna Demakova, Arturs Maskats, Edgars Vērpe un daudzi citi.

Jau ziņots, ka šī gada 30.oktobrī LR Kultūras ministrija un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds parakstīja nodomu protokolu par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi un attīstīšanu.

Fonda "Mākslai vajag telpu" valdes locekle Katrīna Leiškalne atzīst, ka ir ļoti gandarīta par sasniegtajiem rezultātiem: "Mums ir patiess prieks par to, ka Latvijas sabiedrība un tās valdība ir vienojušies par kopīgiem mērķiem tik valstiski nozīmīgā jautājumā un ir izvēlējušies iet ceļu, kurš ilgtermiņā veicinās un sekmēs mūsu valsts kultūras un mākslas potenciāla attīstību, kā arī tās ekonomisko izaugsmi un labklājību.

Tomēr mūsu darbs vēl nav galā! Fonds "Mākslai vajag telpu" turpinās aktīvi darboties, lai informētu Latvijas sabiedrību par muzeja izveides procesa gaitu, kā arī rosinās un uzturēs sabiedrības interesi, atbalstu un iesaisti līdz pat brīdim, kad Latvijas simt gadu jubilejā visi kopā varēsim sev uzdāvināt paši savu Laikmetīgās mākslas muzeju!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!