Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 30. oktobrī, svinīgā ceremonijā LR Kultūras ministrija un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds parakstīja nodomu protokolu par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi un attīstīšanu, informē fonda pārstāvji.

Svinīgajā ceremonijā piedalījās kultūras ministre Dace Melbārde, mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, ABLV Charitable Foundation dibinātāji Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, nozares profesionāļi, eksperti un mākslinieki.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds veidots ar mērķi realizēt laikmetīgās mākslas muzeja izveidošanu, un tā dibinātāji ir "ABLV Charitable Foundation" un Borisa un Ināras Teterevu fonds.

Pēdējos gados sabiedrības un kultūras nozares pieprasījums pēc laikmetīgās mākslas muzeja Latvijas kultūrtelpā ir būtiski palielinājies. Šo procesu aktīvi attīsta vairākas nevalstiskās organizācijas, veidojot īpašas programmas laikmetīgās mākslas izstāžu rīkošanai un jaunu darbu radīšanai, kā arī organizējot dažādas sabiedriskas aktivitātes muzeja veidošanas idejas aktualizācijai.

Jau kopš 2005. gada notiek aktīvs Latvijas laikmetīgās mākslas kolekcijas veidošanas process, kurā ilgtermiņā sadarbojas LR Kultūras ministrija un ABLV bank. No 2013. gada tiek realizēts arī Borisa un Ināras Teterevu fonda programma “Māksla publiskā telpā” (sadarbībā ar Rīgas pilsētu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!