Foto: Publicitātes foto

9. novembrī Aizputē notiks Freimaņa Mārtiņdienas svinības, kur galvenais notikums šogad būs Arvīda Krieva dokumentālās filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" pirmizrāde, informē pasākuma rīkotāji.

"Viņa rīcībā ir unikāli videomateriāli, kas apkopoti daudz gadu garumā sekojot Mārtiņa karjerai. Tādu nav nevienam citam. Un tur ir ne tikai spožā Mārtiņa dzīves puse, kādu redzēja publika uz skatuves. Pilnmetrāzas dokumentālajā filmā pusotras stundas garumā apkopoti spilgtākie fragmenti no koncertierakstiem, intervijām un aizraujošākajiem brīžiem Mārtiņa dzīvē, radot dokumentāru liecību par šo spilgto personību Latvijas mūzikas dzīvē," raksta "Mārtiņa Freimaņa fonds".

Šo gadu varētu dēvēt par Freimaņa dziesmu svētku gadu – pateicoties 2013. gadā izdotajai Mārtiņa Freimaņa 50 labāko dziesmu nošu grāmatai, vairāki Latvijas kori savā repertuārā iekļāvuši Freimaņa dziesmas un aktīvi koncertē. Arī Freimaņa Mārtiņdienā pirms filmas pirmizrādes ikviens varēs piedalīties koru sadziedāšanās svētkos kopā ar Liepājas, Aizputes, Kazdangas, Cīravas, Grobiņas kori un kori "Mūza" no Rīgas.

Freimaņa Mārtiņdienas svinību plāns:

  • Plkst. 15 ciemošanās pie Mārtiņa Misiņkalna kapos
  • Plkst. 16 piemiņas plāksnes atklāšana pie Freimaņa bērnības mājas Kalvenes ielā 30, Aizputē
  • Plkst. 18 Arvīda Krieva filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" pirmizrāde un sadziedāšanās koncerts ar Liepājas, Aizputes, Kazdangas, Vaiņodes, Cīravas un Grobiņas koriem, kā arī kori "Mūza" no Rīgas un Mārtiņa draugiem.

Biļetes iegādājamas "Biļešu paradīze" tīklā. Visi ieņēmumi no filmas pirmizrādes pasākuma tiks novirzīti dokumentālās filmas "Freimis. Mārtiņš Freimanis" izmaksu segšanai un DVD izdošanai.

Filma top sadarbībā ar Mārtiņa Freimaņa fondu, labdarības iniciatīvas "Labiedarbi.lv" atbalstu, Aizputes pilsētas Domi un pateicoties ziedotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!