Foto: DELFI
Pēdējo gadu laikā Latvijas kultūras telpā arvien populārāks ir kļuvis tāds skatuves mākslas žanrs kā "stand-up comedy". Tulkojot - "stāvizrāde" - tik precīzi un tai pat laikā apšaubāmi. Radies 20. gadsimta beigās Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās valstīs, taču šodien tā komiskā izteiksmes forma, kura ietver gan humoristiskus stāstus un pastāstus, gan jokus un monologus, ir uzrunājusi plašu sabiedrības arī citviet – arī Latvijā.

Kā portālu "Delfi" informē Karaliskā Improvizācijas teātra pārstāvji, Jānis Skutelis ir šobrīd viens no profesionālajiem "stand-up comedy" pārstāvjiem Latvijā un jau kopš 2009. gada ik gadu rada vienu stāvizrādi, tādējādi ļaujot Latvijas skatītājiem iepazīt šī žanra specifiku. Jānis Skutelis ir zināms kā improvizācijas teātra aktieris, režisors, Karaliskā Improvizācijas teātra vadītājs, komiķis.

Viņa stāvizrādes – "Mhmm" (2009), "Love" (2010), "Paranoja" (2011), "Optimistika" (2012) un "Splendid" (2013) – ir guvušas plašu skatītāju atzinību un novērtējumu un šogad viņš skatītājus aicinās uz savu jaunāko izrādi "Viens".

Jautājot, par ko būs izrāde, tās autors teic: "Par ko lai runā laikā, kad politikā cilvēks bija vissvarīgākais, bet nu laiks pārmaiņām, neskatoties uz to, ka nav skaidrs, kas īsti nav un ko vajag mainīt, par ko lai runā laikā, kad ūsas nomaina bārdas ātrāk kā "ārprātīgi karsts" pāriet "diezgan pavēss", par ko lai runā laikā, kad Šrēdingera kaķa stāsts pārsteidz (vai nepārsteidz) tikai reto, bet tikai retajam ir kaķis (vai nav)? M? Par to arī runāšu! Citiem vārdiem - kāds(-i) acīgs skatītājs pēc manas iepriekšējās stāvizrādes "Splendid" noskatīšanās ziņoja, ka izrāde esot par "visu un neko". Varu piekrist - kas vienam viss - citam nekas, kas vienam būs "Viens" - citam daudz vairāk! Tā, redz, ir tā "stand up comedy" žanra specifika."

Izrāžu datumi:
13., 14., 15., 18., 20., 25., 27.novembrī un 18., 19. decembrī "Splendid Palace" lielajā zālē. 23.novembrī Valmieras drāmas teātrī un 29. novembrī Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!