Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ RIXC mobilā mākslas konteinera "Cafe Europa" programmas nosēgumā skatāma somu mākslinieces Hannas Hāslahti interaktīvā izstāde par vizuālās uztveres psiholoģiju, pēc kuras principiem māksliniece kopā ar radošo darbnīcu dalībniekiem radījusi jaunu ēnu projekciju performanci.

Zinātnieku naktī – piektdien, 26. Septembrī, plkst. 17 aicinām uz "Cafe Europa" noslēgumu, kur vienlaikus tiks atklāts arī jaunais RIXC projekts – Ziemeļu kreatīvais tīkls.

Jaunais projekts "Ziemeļi – kreatīvais tīkls" veltīts Ziemeļu ūdens nākotnei, ledāju kušanas sekām, kā arī bioloģijas potenciālam enerģijas ražošanā nākotnē. Arī laikmetīgo mediju mākslinieki šobrīd ir iesaistījušies ilgtspējas jautājumu risināšanā, aplūkojot tos no dažādām perspektīvām – sociālās, kultūras, ekoloģiskās un tehnoloģiskās.

Projekta sadarbības valstis - Norvēģija un Islande - ir vieni no līderiem atjaunojamās enerģijas zinātnes un ražošanas jomā. Kopā ar latviešu māksliniekiem un zinātniekiem tie centīsies radīt kopīgas "atjaunojamās nākotnes" vīzijas.

"Cafe Europa" noslēguma programmā Zinātnieku nakts ietvaros gaidāma ne tikai somu mākslinieces Hannas Hāslahti "ēnu performance", bet arī filozofa Aināra Kamoliņa lekcija "Virtuozi. Māksla un zinātniskie eksperimenti 17.gs."

Vakara gaitā tiks veikts atskats uz "Cafe Europa" notikušajiem pasākumiem, tai skaitā uz interesentākajiem mākslinieku un zinātnieku eksperimentiem. Ieskatu Ziemeļu ūdens nākotnē sniegs norvēģu māksliniece un "iolab" – Stavangeres mākslas un zinātnes laboratorijas - direktore Hēge Tapio un Reikjavikas Elektroniskās mākslas centra "Lorna" vadītāja un mākslas zinātniece Mārgreta Olafsdotira.

Izstāde atvērta no otrdienas līdz svētdienai 12 -18, ieeja brīva.

"Cafe Europa" Rīga atrodas Spīķeru kvartālā, pie ēkas Maskavas ielā 12-3.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!