Foto: Publicitātes foto
Eiropas kultūras galvaspilsētas programma ietvaros, piektdien, 8.augustā, plkst.19:00 Dzintaru koncertzālē būs klausāms koncerts "Ceļojumu gadi". Koncerts "Ceļojumu gadi" akcentēs Rīgu un Latviju kā vienu no kultūras āderu krustpunktiem Eiropā. Te ir satikušās dažādas personības – domātāji, komponisti, dziedātāji. Projekta iedvesmotājs ir Ferenca Lista cikls "Ceļojumu gadi", kas ir gan ģeogrāfisks ceļojums, gan ceļojums garīgajā pasaulē. Koncerta biļetes var iegādāties "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Koncertā piedalīsies solisti Inga Kalna (soprāns), Egīls Siliņš (bass), Elīna Bukša (vijole), Miša Maiskis (čells), Ramons Jaffē (čells), Ksenija Sidorova (akordeons), Jānis Bombizo-Fedotovs (vibrofons) un Daniils Bulajevs (vijole), kā arī kamerorķestris "Kremerata Baltica" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Aināra Rubiķa vadībā, kurš ir arī Novosibirskas Valsts Akadēmiskā operas un baleta teātra galvenais diriģents, balvas Zelta maska ieguvējs. Koncerta biļetes var iegādāties "Biļešu serviss" kasēs un internetā.

Šis koncerts būs trijās daļās un kļūs ne vien par izcili atskaņoto muzikālo priekšnesumu virkni, klejojumu, ceļojumu un atceres tēliem – gan Latīņamerikas ritmi, gan itāliešu pastaigas, gan vakars Ņujorkā, gan agrs rīts Rīgā…

Koncertā skanēs Vāgnera, Verdi, Sen-Sana, Bragato, Maskata, Bruha, Geršvina un citu izcilu komponistu skaņdarbi.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!