Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē ar vairākām vērienīgām vizuālās mākslas izstādēm, koncertiem, kinoseansiem un gastronomisko performanci tika atklāts Cēsu mākslas festivāls. Tas turpināsies līdz pat 9. augustam, piedāvājot pārsteidzošu kultūras notikumu izlasi. Vizuālās mākslas izstādes Cēsu alus brūzī, pils klētī un izstāžu namā būs skatāmas visu festivāla laiku. Savukārt šajā nedēļas nogalē, sākot jau ar piektdienas vakaru, festivāla piedāvājumā – no kamermūzikas līdz pat grandiozam "Instrumentu" koncertšovam.

Sadarbībā ar festivāla rīkotājiem portāls "Delfi" piedāvā mākslas festivāla "Cēsis" otrās nedēļas programmu.

Ineses Galantes solokoncerts

Piektdien, 18.07. 20:00 / Cēsu Sv. Jāņa baznīca

Klausītājus priecēs balss, kurai ir īpašs jūtīgums, niansētība, tik daudz siltuma un pilnestīguma, kādu var dāvāt vienīgi vasaras saule. Ineses Galantes solokoncerta programmā, kas veidota kopā ar ērģelnieku Aivaru Kalēju, dominēs baroka un romantisma laikmeta atmosfēra. Programmā -Baha, Hendeļa, Vivaldi, Albinoni, Stradellas mūzika, Sensānsa "Gulbis" un Šūberta "Ave Maria".  

Dziesmu un romanču vakars

Sestdien, 19.07. 17:00 / Cēsu Meža skola

Godinot Nikolaju Goršeņinu, sava laika izcilāko Latvijas basu, Cēsu Meža skolas klausītāju iemīļotajā kamerzālē satiksies trīs spoži kamerdziedātāji - mecosoprāns Ieva Parša, basbaritons Rihards Mačanovskis un jaunais daudzsološais baritons Igors Martaks, kas būs šī koncerta īpašā intriga, kā arī divi lieliski pianisti - Herta Hansena un Mārtiņš Zilberts.

Jona Meka filma 'Pazudis, pazudis, pazudis'

Sestdien, 19.07. 17:00 / koncertzāle "Cēsis"

Filmu veido sešas īsfilmas no materiāla, ko slavenais lietuviešu izcelsmes amerikānis, par avangarda kino krusttēvu dēvētais mākslinieks Jons Meks uzņēmis laikā no 1949. līdz 1963. gadam. Katra no tām atspoguļo svarīgu viņa posmu dzīvē, sākot no jaunā lietuviešu dzejnieka ierašanās Ņujorkā un viņa imigranta dzīves Bruklinā un beidzot ar ielūkošanos filmas "Hallelujah the Hills" uzņemšanā un lauku ekskursijām, kas vērotas kopā ar režisoru Kenu Džeikobsu.

Grupas 'Instrumenti' koncertšovs

Sestdien, 19.07. 22:00 / Cēsu pils parka estrāde

Kas gan būtu Cēsu mākslas festivāls bez grandioza notikuma skatītāju tik iecienītajā Cēsu pils parka estrādē? Šogad uz parka estrādes skatuves - "Instrumentu" koncertšovs. Visi, kas redzējuši un dzirdējuši "Instrumentus" pērnziem koncertzālē "Palladium", apliecinās - viņu šovs ir spēcīgs un savdabīgs piedzīvojums, kas ilgi paliek atmiņā. Cēsīs brīvā dabā viņu izrāde būs vēl iespaidīgāka, solot īpašas, uz maģiskām sajūtām balstītas noskaņas. Klausītājs jutīsies kā Aizspogulijā, un rotaļā būs iesaistītas visas cilvēka maņas. Kopā ar Shipsi un Reynsi uz skatuves kāps arī perkusionisti, pūtēji, basģitārists un fona dziedātājas. Koncertu laikā vecākiem būs iespēja savus bērnus uzticēt Radošajai bērnistabai (lūdzu pieteikties par tālr. 29334417).

Valentīnas Freimanes veidotā kinomūziklu izlase

Koncertzāles kinozālē festivāls turpinās piedāvāt unikālu iespēju noskatīties leģendārās kino zinātnieces Valentīnas Freimanes veidoto kinomūziklu zelta izlasi. Tiks demonstrētas filmas "42. iela" (17.07./20:00), "1938. gada Brodveja melodija" (18.07./22:00) un "Cilindrs" (20.07./20:00).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!