Foto: Publicitātes foto
Paskatīties uz pasauli dzīvnieka acīm, iepazīties ar nākotnes pārtikas alternatīvām, iedziļināties mūsdienu informācijas sabiedrības un vides problēmās, uzzināt daudz jauna par zemeslodes polu nobīdēm un bišu spējām pielāgoties dzīvei pilsētā, tapt "apgleznotam" ar projecētiem ornamentiem un piedzīvot relaksējošu hipnozes seansu – tās ir tikai dažas no izziņas un izklaides iespējām, kuras piedāvā vērienīgā laikmetīgās mediju mākslas izstāde "LAUKI", kas LNMM izstāžu zālē Arsenāls būs apskatāma vēl tikai nepilnu mēnesi – līdz š.g. 3. augustam.

"LAUKI" ir līdz šim vērienīgākā mediju mākslas izstāde Latvijā, iepazīstinot apmeklētājus ar gandrīz 40 neparastiem mākslas darbiem no dažādām pasaules valstīm. Izstāde ir īpaša ne vien ar savu nozīmi Latvijas laikmetīgās mākslas dzīvē, bet arī ar apmeklētājiem sniegto piedzīvojumu. Izstādītie darbi prasa ne vien uzmanīgu novērojumu un iedziļināšanos, bet arī piedāvā tūlītēju mijiedarbību un radošu līdzdarbošanos - vai tā būtu iesaistīšanās spēlē, foto radīšana vai vienkārši kustība.

"Cik neizsmeļama bagātība ir cilvēka radošums!" - tā izstādes atsauksmju grāmatā ierakstījusi kāda apmeklētāja. Un nudien, izaicinot un interpretējot jēdzienu "lauki", mākslinieku iztēlei nav bijis robežu. Ir mākslinieki, kuri "laukus" interpretējuši gluži ierastā nozīmē - agrārie lauki, labības lauki, taču tiem līdzās aktualizēti arī elektromagnētiskie, uztveres un redzes lauki, elektronisko tīklu un datu lauki, cilvēka ķermenis kā lauks, privātā un publiskā robežlauki, augu izplatības lauki u.c. Visu izstādes darbu izpēte prasa laiku un daudz uzmanības, tāpēc orientēties izstādē apmeklētājiem palīdz kompetenti gidi. Ceturtdienās un sestdienās plkst. 14:00 izstādē uz vietas tiek organizētas ekskursijas (bez papildus samaksas, ar ieejas biļetēm) gida pavadībā, koncentrēti un saistoši iepazīstinot ar pašu būtiskāko. Tādējādi apmeklētājiem sniegta iespēja pēc ekskursijas veltīt vairāk laika un uzmanības pēc saviem ieskatiem pašiem interesantākajiem darbiem. Jāpiebilst, ka Jauno mediju kultūras centra RIXC gidi izstādē pieejami jautājumiem arī citās dienās.

Atgādinām, ka lai arī mācību gads skolās ir noslēdzies, joprojām spēkā ir piedāvājums - izglītojošas bezmaksas grupas ekskursijas skolēniem ar ABLV Charitable Foundation atbalstu. Pieteikšanās - rixc@rixc.lv vai 26546776.

"Neparasta, izaicinoša, inovatīva" (tā izstādes apmeklētāja Paulīne no Austrālijas) - izstāde "LAUKI" piedzīvojama vēl tikai nepilnu mēnesi! Nenokavē!

Izstāžu zāles Arsenāls adrese: Torņa ielā 1.

Darba laiki: P. slēgts, O., T. 12:00-18:00, C. 12:00-20:00, Pt. 12:00-18:00, S., Sv. 12:00-17:00.

Biļešu cenas: 3,56 EUR/2,13 EUR, ceturtdienās - 1,42 EUR.

Izstādes kuratori - Raitis Šmits, Rasa Šmite (Latvija) un Armīns Medošs (Austrija).

Izstādi producē - Jauno mediju kultūras centrs RIXC sadarbībā ar LNMM IZ Arsenāls.

Vairāk informācijas - http://fields.rixc.lv

Atbalsta: Nodibinājums Rīga 2014, Rīgas dome, Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Austrijas Kultūras ministrija, Austrijas vēstniecība Rīgā, Ziemeļu kultūras punkts, Mondriāna fonds, ABLV fonds, Epson, Reverie/TG, SidusNet, Magnumnt.

Sadarbības partneri: "Softcontrol", "Technoecologies", "Renewable Network", "Mplab", Gētes institūts, "Kolonna hotels group", "Islade Hotel", Latvijas Universitāte, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs.

Informatīvais atbalsts: Delfi.lv, ir.lv, KDiena, easyget.lv, VETO MAGAZINE, Satori, Arterritory, FOLD, Rīgas Laiks, echogonewrong.com, We-make-art-nomoney.com, Neural, Riga This Week, Kultura.lv, Pastaiga, Live Riga, LR1, LR2, Euroawk, JCDecaux, Radio Naba, Figaro.

Ieskats izstādē. Foto: Didzis Grodzs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!