Foto: Publicitātes foto

XX Starptautiskā Senās mūzikas festivāla īpašais viesis ir Endrū Lourenss-Kings –viens no pasaulē ievērojamākajiem baroka arfas virtuoziem, kurš pārvalda arī ērģeļu, klavesīna un psaltērija spēli. 11. jūlijā Lielajā ģildē Endrū Lourenss-Kings koncertēs kopā ar "Sinfonietta Rīga" un baroka dejotāju Stīvenu Pleijeru speciāli šim koncertam veidotajā programmā "Priestera triumfa deja." Koncertā skanēs britu baroka lielmeistara Henrija Pērsela mūzika, kuras skaņu rakstā ieplūdis itālisku melodiju valdzinājums, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Endrū Lourenss-Kings ir pasaulē plaši pieprasīts solists un diriģents, iestudējis baroka operas, oratorijas un kamermūziku Milānas "La Scala" operteātrī, Sidnejas un Tokijas operā, Berlīnes filharmonijā, Vīnes Konzerthaus, Ņujorkas Kārnegī zālē, Maskavas filharmonijā un Mehiko "Palacio de Bellas Artes".

Kā arfists Lourenss-Kings izpelnījies "Grammy" godalgu 2011. gadā kā labākais ansambļa mūziķis Žordi Savalla "Dinastia Borgia".

1994. gadā Endrū Lourenss-Kings nodibināja pats savu ansambli "The Harp Consort", ko "Deutsche Harmonia Mundi" acumirklī angažēja septiņu gadu ilgam solo un ansambļa ierakstu ciklam. Šobrīd "The Harp Consort" strādā tikai ar "Harmonia Mundi USA".

Endrū Lourenss-Kings ir viesdiriģents Eiropas, Skandināvijas un Amerikas orķestros, koros un baroka operu iestudējumos. Viņš ir Pērtas Rietumaustrālijas universitātes vecākais viespētnieks, Londonas Gildholas Mūzikas un teātra skolas senlaiku arfas profesors, arfas un continuo pasniedzējs Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Kopenhāgenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!