Foto: Publicitātes foto

Rīgas festivāla Galā koncertā 21. jūnijā Latvijas Nacionālajā operā gaidāmas krāšņas simfoniskās dejas Leonarda Bernsteina mūziklu "Pilsētā" un "Vestsaidas stāsts", kā arī Morsa Ravela "Bolero" mūzikas pavadījumā, informē "Latvijas Koncerti".

Koncertā spēlēs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris zviedru diriģenta Kristiāna Lindberga vadībā. Deju rakstus veidojis horeogrāfs Agris Daņiļevičs ar deju studijas "Dzirnas" horeogrāfiem, veselu gadu strādājot ar Rīgas pašvaldības Dienas centru bērnu deju grupu. Scenogrāfs Didzis Jaunzems, režisore Sigrida Strema Reibo (Norvēģija). Koncerts notiek Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

"Devīze – "Mūzika, deja, piedzīvojums" – precīzi raksturo šī uzveduma radošā procesa atmosfēru. Uzsākot šo projektu, neviens īsti nezināja, kas tas būs un uz ko vedīs. Visu noteica projektā iesaistīto cilvēku sadarbības modelis.

Šoreiz galvenajā lomā ir sociālo centru bērni un tikai vēlāk pievienojās Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģents, un "Dzirnu'' deju skolas horeogrāfi. Šis neparastais māksliniecisko spēku savienojums izrādei piešķirs īpašu gaisotni, saturu un formu, un skatītājiem tas noteikti būs liels emocionāls piedzīvojums," gaidāmo pasākumu raksturo horeogrāfs Agris Daņiļevičs.

Norvēģu režisore Sigrida Strema Reibo 2009. gadā beigusi Krievijas Teātra mākslas akadēmiju. 2011. gadā par Kiplinga stāsta iestudējumu "Kaķis, kas staigā, kur pašam tīk" Sigrida saņēma Krievijas teātra festivāla "Zelta Maska" Speciālo Žūrijas balvu. Šī izrāde ir ieguvusi vairākas atzinības, tajā skaitā Krievijas Bērnu teātra festivāla "Arlekīns" balvu nominācijā "Labākais režisors" un "Labākā izrāde".

2010. gadā Sigrida Strema Reibo Norvēģijā debitēja ar Beketa traģikomēdiju "Gaidot Godo". Par Šo izrādi viņa tika nominēta balvai "Labākais režisors". Pēc diviem gadiem Sigrida saņēma šo balvu - "Labākais režisors" - par izrādi "Melnais jātnieks" (W. Burroughs, R. Wilson) un par "Mizantropu" (Moljērs). Par "Mizantropu" viņa tika nominēta Norvēģijas kritiķu balvai – "Labākais teātris". 2013. gadā Sigrida saņēma "Anders Jahres Prize for Culture for Younger Artist".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!