Pirmdien, 31. martā, Arhitektūras un mediju centrā "H2O 6" pirmizrādi piedzīvojusi eksperimentālā performance "Endij Vorhol, tas Tu?", kuras izpētes centrā ir viens no 20. gadsimta otrās puses nozīmīgākajiem un pretrunīgākajiem māksliniekiem – Endijs Vorhols, vēsta tās veidotāji.

Izrādi, kura redzama vēl tikai trīs vakarus - 1., 2. un 3. aprīlī plkst. 19 -, veido režisore Kristīne Vītola sadarbībā ar aktieriem Andi Strodu, Ivetu Poli, Janu Čivželi un scenogrāfu Rūdolfu Baltiņu.

"Ja kāds grib uzzināt visu par Endiju Vorholu, vienkārši jāpaskatās uz audeklu virsmām, manām filmām un mani, un tur es esmu. Tur aiz tā visa nekā nav," savulaik teica pats Vorhols.

Viņš jau savā dzīves laikā bija kļuvis par mitoloģisku tēlu. Pēc amerikāņu rakstnieka Trūmena Kapotes vārdiem – viņš ir kā Sfinksa, tikai bez noslēpuma. Tomēr Endija Sfinksas mīklas vienkāršība un virspusē esoša atminējuma vispārējā pieejamība mulsina intuitīvā zemapziņas līmenī. Piedāvātais "nekas" neliek mieru un rada kādu nenoformulējamu, intuitīvu sajūtu par populāri uztvertā tukšuma neizskaidrojamo, bet jaušamo brīnumaino dimensiju.

Izrādes radošā komanda mēģinās atminēt mākslinieka un mākslas darba radīšanas mīklu, lai uzzinātu, kas ir māksla, kur rodas mākslinieciskā doma un kur tā spēj mūs vest.

Ieskats izrādē: 

Izrādei mūziku rakstījis Matīss Runtulis, par gaismām atbild Jānis Sniķers, bet izrādes producente ir Zane Estere Gruntmane

Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!