Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 21. februāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt ASV, Austrālijas un Lielbritānijas kopražojuma biogrāfisku drāmu "Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu" ("Saving Mr. Banks").

"Mērijas Popinsas" ceļojums uz lielo ekrānu sākās brīdī, kad Volta Disneja meitas lūdza tēvam radīt filmu par viņu iemīļoto grāmatu, P.L. Traversas "Mēriju Popinsu".

Volts viņām to apsolīja, nenojauzdams, ka tas prasīs 20 gadus. Lai iegūtu tiesības uzņemt filmu pēc šīs grāmatas motīviem, Voltam priekšā ilgas un neauglīgas pārrunas ar ietiepīgo rakstnieci, kuru absolūti neinteresē iespēja sevis loloti auklīti atdot par ēsmu Holivudas konveijeram.

Taču, kad viņas iztikas līdzekļi ievērojami izsīkst, Traversa negribīgi tomēr piekrīt doties uz Losandželosu, lai paklausītos, kādi ir Disneja grāmatas adaptācijas plāni.

Divās nedēļās, ko viņa pavada Holivudā, Disnejs izmēģina daudz un dažādu līdzekļu, taču Traversa ir nelokāma - filmas scenārijs tiks veidots stingrā viņas uzraudzībā un nekāda māžošanās netiks pieļauta. Omulīgajam Disnejam atliek tikai bezpalīdzīgi nolūkoties, kā stingrā angļu lēdija kļūst par noteicēju viņa impērijā, taču abi kopā viņi radīs vienu no aizkustinošākajām un auditorijas visiemīļotākajām filmām kino vēsturē.

Filmas 'Par Mēriju Popinsu un Benksa kungu' oficiālais reklāmas video

Filmas režisors ir Džons Henkoks, galvenajās lomās - Emma Tomsone, Toms Henkss un citi pasaulslaveni aktieri.

Filmas budžets ir 35 miljoni ASV dolāru. Kopš tās pirmizrādes 2013. gada nogalē tā atpelnījusi vairāk nekā 100 miljonus ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!