Foto: Kadrs no video

Ar devīzi "mēs mīlam lasīt" akcijā "Gaismas ceļā - Grāmatu draugu ķēde" iesaistījušies arī uzņēmuma "Latvijas balzams" darbinieki, kuri solās ņemt līdzi savas ģimenes un aicina jaukajā akcijā pievienoties arī citus.

Video redzams, ka uzņēmuma darbinieki jau iemēģina roku veiklai grāmatu saņemšanai un nodošanai nākamajam grāmatu ķēdes dalībniekam. "Tik īsā laikā tik daudz retu grāmatu paturēt rokās vairs nekad nesanāks," atgādina kāds "Latvijas balzams" darbinieks.

Savukārt kāda viņa kolēģe videorullītī norāda, ka grāmatas ir mūsu labākie draugi, un ja draugi sauc palīgā, tad ir jāiet, aicinot ikvienu 2014.gada 18. janvārī iesaistīties centrālajā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanas notikumā.

Akcijas ietvaros ikviens tiek aicināts stāties "Grāmatu draugu ķēdē", lai palīdzētu grāmatām nokļūt no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno Gaismas pili.

Piereģistrēties dalībai akcijā var kultūras portālā www.riga2014.org.

Ceļš no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas K.Barona ielā 14 līdz Gaismas pilij ir 2014 metrus garš un reģistrēšanās sistēmā sadalīts astoņās zonās: Vērmanes dārzs, Merķeļa iela – Raiņa bulvāris, Raiņa bulvāris – Aspazijas bulvāris, Audēju iela, Grēcinieku iela, 11. novembra krastmala, Akmens tilts un Mūkusalas iela. Reģistrējoties var izvēlēties sev izdevīgāko vietu un laiku.

Vērmanes dārza zona paredzēta dalībniekiem ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt Akmens tilta zonā, lūgti pieteikties īpaši izturīgie un drosmīgie, kurus nebaida iespējamais vējš un sals. Ceļa posmā no vecās un jauno bibliotēkas ēku tiks gādāts par iespējām sasildīties un baudīt siltu dzērienu. Savukārt domājot par grāmatu drošību, tās tiks atputekļotas un ievalcētas.

Plānots, ka kopumā grāmatu draugu akcijā piedalīsies 20 tūkstoši cilvēki, tostarp augsta līmeņa ārvalstu viesi, kas apmeklēs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanu.

Portāla "Delfi" aicinājums iesaistīties grāmatu ķēdē:

Izdevniecības "Zvaigzne ABC" vadītājas Vijas Kilblokas aicinājums iesaistīties grāmatu ķēdē:

Rīgas "Dinamo" aicinājums iesaistīties grāmatu ķēdē:


Deju studijas "Dzirnas" aicinājums iesaistīties grāmatu ķēdē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!