Foto: AP/Scanpix
Velsiešu alternatīvā roka grupas "Lostprophets" līderis Ians Votkinss atzinis vainu dzimumpārkāpumos pret bērniem, kaut pirms tam apsūdzību bija noliedzis.

Votkinss tiesā atzina vainu seksuālā uzmācībā un mēģinājumā izvarot zīdaini. Taču viņš noliedza reālu izvarošanu.

Viņš atzina vainu trīs apsūdzības punktos par seksuālu uzmākšanos bērniem, kā arī vēl sešos par bērnu pornogrāfijas uzņemšanu un glabāšanu.

Līdz ar Votkinsu tika tiesātas divas sievietes, kuras ļāva mūziķim seksuāli izmantot savus bērnus. Arī viņas atzina vainu vairākos apsūdzības punktos.

Prokurors Kriss Klī norādīja, ka nozīmīgu lomu Votkinsa nodarījumos spēlējot viņa atkarība no narkotikām. Dziedātāja dzīvesvietā policija atrada metamfetamīnu, kokaīnu un oksisviestskābi, kas daudzviet iekļauta kontrolējamo narkotisko vielu sarakstā.

"Šajā lietā nenotiks tiesāšanās. Apsūdzētie atzinuši vainu gandrīz visos apsūdzības punktos," sacīja tiesnesis Džons Roiss. "Vismaz jums nenāksies kļūt par lieciniekiem ārkārtīgi uzskatāmiem un briesmīgiem materiāliem."
Spriedums tiks nolasīts 18.decembrī.

Grupa "Lostprophets" dibināta 1997.gadā, un tās pazīstamākās dziesmas ir "Last Train Home" un "Rooftops". Visā pasaulē pārdoti aptuveni 3,5 miljoni albumu.

Oktobrī, desmit mēnešus pēc apsūdzības uzrādīšanas Votkinsam, grupa paziņoja par izjukšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!