Foto: DELFI
Popularizējot akciju "Gaismas ceļā - Grāmatu draugu ķēde", portāla "Delfi" dažādu nodaļu redaktori parādīja savas mīļākās grāmatas.

Akcijas ietvaros ikviens tiek aicināts stāties "Grāmatu draugu ķēdē", lai palīdzētu grāmatām nokļūt no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas uz jauno Gaismas pili.

Piereģistrēties dalībai akcijā, kas notiks 2014. gada 18. janvārī, var kultūras portālā www.riga2014.org. Reģistrējoties svētku dienās, ir iespēja ne vien Latvijai dzimšanas dienā uzdāvināt savu dalību Grāmatu draugu ķēdē, bet arī piedalīties izlozē, kuras balvas ir desmit "Rīga 2014" plānotāji, kuros interesantā un atraktīvā veidā atrodama informācija par nozīmīgākajiem "Rīga 2014" pasākumiem.

Foto: Publicitātes foto

Ceļš no vecās Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēkas K. Barona ielā 14 līdz Gaismas pilij ir 2014 metrus garš un reģistrēšanās sistēmā sadalīts astoņās zonās: Vērmanes dārzs, Merķeļa iela – Raiņa bulvāris, Raiņa bulvāris – Aspazijas bulvāris, Audēju iela, Grēcinieku iela, 11. novembra krastmala, Akmens tilts un Mūkusalas iela. Reģistrējoties var izvēlēties sev izdevīgāko vietu un laiku.

Vērmanes dārza zona paredzēta dalībniekiem ar bērniem un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Savukārt Akmens tilta zonā, lūgti pieteikties īpaši izturīgie un drosmīgie, kurus nebaida iespējamais vējš un sals. Ceļa posmā no vecās un jauno bibliotēkas ēku tiks gādāts par iespējām sasildīties un baudīt siltu dzērienu. Savukārt domājot par grāmatu drošību, tās tiks atputekļotas un ievalcētas.

Plānots, ka kopumā grāmatu draugu akcijā piedalīsies 20 tūkstoši cilvēki, tostarp augsta līmeņa ārvalstu viesi, kas apmeklēs Eiropas kultūras galvaspilsētas gada atklāšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!