Foto: Publicitātes foto
No šā gada 8. oktobra līdz 17. novembrim Rīgā un Liepājā norisināsies 15. starptautiskais jauno mediju kultūras festivāls "Māksla+Komunikācija 2013". Šogad festivāls piedāvā divus īpašus koncertus, kuros tiks akcentētas savstarpējās attiecības starp skaņu, telpu un attēlu, risinot tās no visdažādākajām, radikāli atšķirīgām perspektīvām, vēsta organizatori.

Pirmais no tiem gaidāms 11. oktobrī plkst. 21.00, kad RIXC Mediju telpā būs klausāma vides radio mūzika īpaši gariem viļņiem "Rund-Funk-Empfangs-Saal". To izpildīs holandiešu mūziķis Edvīns van der Heide (Edwin van der Heide) un viens no vadošajiem vācu māksliniekiem Jans-Pēters Zontāgs (Jan-Peter E.R. Sonntag).

Savukārt 12. oktobrī plkst. 19.00 gaidāmas īpaši krāšņas audiovizuālās peformances un elektroniskās mūzikas koncerts Spīķeru koncertzālē. Organizatori vēsta, ka koncerta programmā būs jaušamas atsauces uz 'vizuālās' mūzikas aizsākumiem avangardiskajos Oskara Fišingera (Oscar Fischenger) video darbos līdz pat mūsdienīgi inovatīviem reālā laikā ģenerētiem datorizētiem divdimensionāliem attēla un skaņas būvēšanas principiem.

Koncerta īpašie viesi būs amerikāņu komponists un akordeonists Maikls Senšerijs (Michael Century), kanādiešu elektroniskās mūzikas mākslinieki Metjū Bīdermans (Matthew Biederman) un Alens Tibols (Alain Thibault), kā arī viens no šī brīža aktuālākajiem britu elektroniskās mūzikas pārstāvjiem Teo Burts (Theo Burt) un šveices skaņu mākslinieks Luka Forkuči (Luca Forcucci). Koncertā piedalīsies arī citi pazīstami un tikpat interesanti mūziķi no Latvijas un citām Eiropas valstīm.

Festivāls "Māksla+Komunikācija" ir vadošais festivāls Baltijas un Ziemeļvalstu reģionā, kas ik gadu aktualizē inovatīvas tēmas un iepazīstina ar mākslas un jauno tehnnoloģiju attīstības nākotnes tendencēm. Šogad ts norisinās sadarbībā ar plaša mēroga starptautisku konferenci "Media Art Histories 2013: RENEW", kas no 8. līdz 11. oktobrim notiks Rīgas Ekonomikas augstskolā.

Biļetes uz "Māksla+Komunikācija 2013" festivāla koncertiem ir nopērkamas Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!