Laikā no 23. augusta līdz 22. septembrim RIXC Mediju telpā bez maksas būs iespējams apskatīt jauno mediju mākslinieku izstādi "Sintētiskā daba". Tajā izstādīto darbu idejas smeltas no tādiem klasiskiem medijiem kā TV, video, foto, kā arī radīti pavisam jauni mediji, kuri iedvesmoti no komposta, sociāliem tīkliem un biroja iekārtām.

Astoņi jauno mediju mākslinieki savos darbos pauž atšķirīgus skatījumus uz mūsdienu mākslu un sabiedrību kopumā, tomēr vienojoša ir atziņa par dažādo mediju būtisko lomu šajos procesos, skaidro izstādes organizatori. Darbos tiek manipulēts ar esošiem medijiem, caur tehnoloģiju prizmu palūkojoties uz tik ierastām ikdienas darbībām kā pastaiga un lietu krāšana, būvēti nostalģiski pieminekļi pagātnes medijiem, kā arī aplūkotas nākotnes vīzijas par ilgtspējīgiem enerģijas avotiem, bezatlikuma, pat bezinterfeisa tehnoloģijām.

Rīgā izstādē “Sintētiskā daba” piedāvāta jauno mediju mākslinieku ceļojošās izstādes “Sklandrausis” darbu izlase. Tajā piedalās Jānis Jankevics, Valters Grišāns, Maija Demitere, Dita Maļinovska, Paula Vītola, Zelma Dumpe, Rihards Vītols un Katrīne Rožukalne. Izstādes atklāšana norisināsies 23. augustā plkst. 18.00.

Izstādi organizē Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorija (MPLab) un Elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB" sadarbībā ar Jauno mediju kultūras centru RIXC. Tā realizēta ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālo atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!