Foto: Publicitātes foto
13.jūlijā pulksten 18.00 Rundāles pils Baltajā zālē 19. Starptautiskajā Senās mūzikas festivāla ietvaros baroka orķestris "Collegium musicum Rīga" sava mākslinieciskā vadītāja, erudītā mūzikas arheologa Māra Kupča vadībā piedāvās jaunu vācu komponistu baroka programmu, portālu "Delfi" informē "Latvijas Koncerti".

Solistu ampluā – orķestra pirmā vijole Agnese Kanniņa-Liepiņa, lieliskā flautiste Kristīne Stumbure un jaunā klavesīniste Gertruda Jerjomenko.

Koncerta programmā tiks atskaņoti skaņdarbi, kas saistāmi ar Kurzemes galma kapelas darbību aptuveni no 1680. līdz 1790. gadam, klausītājiem dodot iespēju pārliecināties par tās vadītāju, komponistu un mūziķu virtuozitāti un radošo profesionālismu. Dzirdēsim Johana Fišera svītu no krājuma "Tafelmusik". Komponists to sarakstījis vēl esot Kurzemes hercoga Frīdriha Kazimira kapelmeistara amatā.

Skanēs Johana Ādama Hillera duets no kantātes "Ta Simta Dzeesma". Ar šo skaņdarbu viņš savu vārdu zelta burtiem ierakstījis latviešu mūzikas vēsturē kā pirmās latviešu valodā sacerētās kantātes mūzikas autors.

Vijoļspēles virtuoza, galma koncertmeistara un komponista Franča Ādama Feihtnera vijoļkoncerta "Es dur" atskaņojums pirmo reizi kopš 18. gadsimta notiks ar vēsturiskajiem instrumentiem.

Georga Filipa Tēlemaņa koncerts flautai un orķestrim ilgu laiku bija pazudis, vienīgā saglabājusies kopija bija nopietni bojāta. Pēc pamatīgas un rūpīgas skaņdarba rekonstrukcijas tas atkal skanēs pēc vairāku gadsimtu pārtraukuma.

Koncertā neizpaliks arī Emanuela Baha ugunīgās partitūras.

Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 10. jūlija līdz 13. jūlijam Rīgā, Rundālē un citviet Latvijā. Ar koncerta programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!