Foto: Publicitātes foto

12. jūlijā Rīgas Domā pirmoreiz vienā koncertprogrammā satiksies vēsturiskā atskaņojuma jomā kompetentais gregorisko dziedājumu ansamblis "Schola Cantorum Riga" un kontrtenora balss īpašnieks Sergejs Jēgers. Koncertā iekļautie dziedājumi iezīmēs visos laikos aktuālo tēmu – svētceļojums, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori "Latvijas Koncerti".

"Programmas koncepcijas pamatā ir muzikāli vizuāls uzvedums, kurā skanēs gan gregoriskie un ambroziskie dziedājumi, gan agrīnās daudzbalsības repertuārs", stāsta "Schola Cantorum Riga" dibinātājs un mākslinieciskais vadītājs Guntars Prānis. "Tas viss viduslaikos skanējis klosteros un katedrālēs. Šoreiz repertuārā izmantoti vairāki unikāli Monteseratas klostera (Spānija) dziedājumi, kas Latvijā vēl nekad nav skanējuši.

Tāpat īpašajam kontrtenora un "klostermūku vokālam" pievienosies unikālā viduslaiku instrumenta - rata liras – skanējums. Šis instruments bieži ticis lietots tieši viduslaiku klosteros, taču šodien sastopams ļoti reti un Latvijā tā būs viena no pirmajām iespējām – dzirdēt tā savdabīgo, skaisto skanējumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!