Foto: Publicitātes foto
Šogad Senās mūzikas festivāla ietvaros mazākajiem apmeklētājiem tiks piedāvāts koncertuzvedums "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm" Rundālē. Par pasākumu, kas rotāts ar skaistām senās mūzikas skaņām un krāšņiem deju rakstiem, sarunā ar portālu "Delfi" stāsta pasākuma producente Karina Bērziņa.

Pirms koncertuzveduma bērni varēs baudīt skaisto Rundāles pils apkārtni - meitenes varēs saposties pie Birutas Mageles stilistu skolas audzēkņiem, bet puišus gaida interesanta spēle.

"Bērniem būs iespēja apmeklēt skaisto Rundāli, pasākums sāksies jau pirms koncertuzveduma - ārā būs teltis, kurās Birutas Mageles stilistu skolas pārstāvji grimēs meitenes, veidod viņām princešu lokas. Puikām piedāvāsim īpašu spēli, kurā jāatrod "apslēptā manta". Kas tā būs – to, protams, skaļi vēl nedrīkst teikt," stāsta producente un piebilst, ka neizpaliks arī dāvanas, kuras būšot saistītas ar koncertuzveduma nosaukumu.

Jautāta, vai bērnos ir viegli raisīt interesi par seno mūziku, Bērziņa stāsta, ka mūziku vien maziem bērniem ir sarežģīti uztvert, taču ļoti palīdzot dažādi aktiermākslas paņēmieni, interesanta instrumentu izmantošana, dejas un citas aktivitātes uz skatuves. "Izmantojot dažādus paņēmienus - dejas un videoprojekcijas, bērniem rodas liela interese par dažādu mūziku – gan seno, gan klasisko," norāda koncertuzveduma producente.

Pasakā bērni tiksies ar nabaga kurpnieksievu, kurai, kā jau pasakā, jāpiedzīvo dažādi brīnumi. Kurpnieksievas labā un nesavtīgā rīcība ļauj viņai piedzīvot īstu laimi – devīga sirds tiek vienmēr dāsni atalgota.

Galvenajā – kurpnieksievas – lomā iejutīsies dziedātāja Ieva Parša. Vēl koncertuzvedumā piedalīsies Jolanta Strikaite, balss; Juris Jope, balss; Agnese Kanniņa-Liepiņa, vijole; Jānis Stafeckis, kontrabass; Ainis Zavackis, sitaminstrumenti; Ieva Saliete, klavesīns; seno deju grupas "Ballare" dalībnieki un mūzikas skolu audzēkņi. Pasākumu vadīs koncertuzveduma producente Karina Bērziņa.

Pasākuma producente tiem, kuri dosies uz Rundāli, atgādina, ka mazo apmeklētāju tērpos vēlams iezīmēt kaut nelielu, tomēr senatnīgu akcentu. Pēc koncerta apmeklētāji varēs par brīvu nofotografēties ar muzikālās pasakas varoņiem. "Sapucēto bērnu vecākiem tā būs lieliska iespēja tikt pie skaistām bildēm, kuras vēlāk varēs lejupielādēt privātai lietošanai," teic pasākuma veidotāja.

Atgādinām, ka "Pasaka par kurpnieksievu un zelta kurpēm" notiks Rundāles pils Baltajā zālē sestdien, 13. jūlijā pulksten 15, bet grimēšanās un spēle - pulksten 14.

Jau vēstīts, ka Senās mūzikas festivāls šogad notiks no 10. līdz 13. jūlijam Rīgā, Mežotnē un Rundālē. Biļetes uz Senās mūzikas festivālu var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs.

Fotogalerijā: Ieskats 2012. gada bērnu pasākumā Rundālē

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!